6μήνες στη «συντήρηση»…

6μήνες στη «συντήρηση»…

Την Παρασκευή κάναμε τις προγραμματισμένες εξετάσεις, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της συντήρησης. Υπέρηχος καρδιάς και υπέρηχος άνω και κάτω κοιλίας. Κάναμε και υπέρηχο θυρεοειδή, αφού οι ενδοκρινολογικές εξετάσεις, έδειξαν υποθυρεοειδισμό.
Πήγε με τον μπαμπά της να κάνει τις εξετάσεις, γιατί εγώ έπρεπε να μείνω στο σπίτι με τον Πάρι. Είχα πολύ άγχος κι αγωνία. Να μη δείξουν τίποτα οι υπέρηχοι, να μην έχει πειραχτεί ζωτικό όργανο από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας, να μην έχουμε ακόμη ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσουμε.
Δεν της είχαμε πει τίποτα όλη την εβδομάδα γιατί δε θέλουμε πια να την αγχώνουμε και να τη φοβίζουμε με τις επισκέψεις στο νοσοκομείο. Της το είπα το προηγούμενο απόγευμα, ώστε να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε, να το «δουλέψουμε» και να μην πέσει για ύπνο με άγχος και πανικό.
Η πρώτη αντίδραση της ήταν να αρχίσει να κλαίει. Είναι φοβερό, το πόσο γρήγορα ο πανικός και ο φόβος, ζωγραφίζεται στο πρόσωπο της, όταν ακούει τις λέξεις «εξετάσεις», «νοσοκομείο»… κι εγώ να πρέπει να είμαι ήρεμη, να την καθησυχάσω, τα λόγια και η στάση του σώματος μου, να μη δείχνουν και το δικό μου φόβο, τη δική μου ανησυχία.
Της εξήγησα ότι θα βγάλουμε φωτογραφίες στην καρδούλα και στην κοιλίτσα. Της είπα ότι δεν πάμε στο νοσοκομείο, αλλά στην Ευρωκλινική Παίδων (γνώριμο μέρος, αφού εκεί έγινε η διάγνωση), για να τελειώσουμε γρήγορα.
Με ρώτησε αν θα τη τσιμπήσουν, αν θα πονέσει. Με παρακάλεσε να μην την αφήσουμε μόνη της, να είμαι μαζί της, να ξαπλώσει πάνω μου για να βγάλουμε τις φωτογραφίες. Την καθησύχασα ότι τσίμπημα της κάνει μόνο η κα Ντούμου στο σπίτι μας. Ότι κανείς δεν θα την τρυπήσει και ότι φυσικά και δε θα είναι μόνη της. Πάντα μαζί τα κάνουμε όλα.
Σταμάτησε λίγο να κλαίει. Μου ζήτησε να παίξουμε νοσοκομείο και να βγάλουμε φωτογραφίες. Είναι ο τρόπος της να προετοιμάζεται για όσα της ανακοινώνουμε, σχετικά με τις εξετάσεις και τους γιατρούς. Παίξαμε πολύ ώρα..κάναμε υπέρηχο, εγώ, ο Πάρις, τα playmobil, η Πέππα, και 3 Barbie.
Ευτυχώς, κι αυτές οι εξετάσεις καθαρές. Ο Γιάννης μου είπε, ότι ήταν άψογη. Τελείωσαν πολύ γρήγορα και ήταν πολύ συνεργάσιμη με τους γιατρούς.
Με περηφάνια μου έδειξε τις φωτογραφίες της…

Μένια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.