Ενημέρωση και πρόληψη είναι «φάρμακα»…

Ενημέρωση και πρόληψη είναι «φάρμακα»…

Αντιμέτωπη με μία μεγάλη έξαρση στα κρούσματα καρκίνου είναι η παγκόσμια κοινότητα, καθώς προβλέπεται ότι μέχρι το 2035 ο αριθμός των κρουσμάτων θα φθάσει τα 24 εκατομμύρια τον χρόνο, με τα μισά από αυτά να μπορούν, ωστόσο, να προληφθούν.
Επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) υποστηρίζουν ότι «υπάρχει μεγάλη ανάγκη» να επικεντρωθούμε στην πρόληψη του καρκίνου και ότι απαιτείται η λήψη μέτρων κατά του καπνίσματος, της παχυσαρκίας και της κατανάλωσης αλκοόλ.
Επίσης, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κάνουν καλύτερη χρήση των εμβολίων και της προληπτικής πολιτικής δημόσιας υγείας στη μάχη κατά του καρκίνου, καθώς η θεραπεία μόνη της δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της νόσου.
Με αφορμή την Παγκόσμια Έκθεση για τον Καρκίνο του ΠΟΥ, που συντάσσεται σχεδόν κάθε πέντε χρόνια, το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο αναφέρει ότι είναι «ανησυχητικό» το επίπεδο άγνοιας αναφορικά με τη σχέση διατροφής και καρκίνου.
Δεκατέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο κι αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί στα 19 εκατομμύρια μέχρι το 2025, στα 22 εκατομμύρια μέχρι το 2030 και στα 24 μέχρι το 2035.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, αν διατηρηθεί ο συγκεκριμένος ρυθμός εμφάνισης των κρουσμάτων, ένας στους πέντε άνδρες και μία στις έξι γυναίκες παγκοσμίως θα εμφανίσει τη νόσο πριν φθάσει τα 75 του/της χρόνια, ενώ ένας στους οκτώ άνδρες και μία στις 12 γυναίκες θα πεθάνει από αυτήν.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των κρουσμάτων αναμένεται να σημειωθεί στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Το 2012, οι πιο συχνές μορφές καρκίνου που διαγνώστηκαν παγκοσμίως ήταν του πνεύμονα, του μαστού, του εντέρου, του συκωτιού και του στομάχου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.