Μια καλύτερη ζωή για παιδιά και εφήβους που νόσησαν με καρκίνο #είναι_στο_χέρι_μας

Μια καλύτερη ζωή για παιδιά και εφήβους που νόσησαν με καρκίνο #είναι_στο_χέρι_μας

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο στην παιδική ηλικία, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, είναι μια σημαντική ημέρα για τα παιδιά με καρκίνο σε όλη τον κόσμο.

Φέτος, τα παιδιά που νοσούν με καρκίνο και οι οικογένειες τους, αλλά και οι επαγγελματίες υγείας που είναι καθημερινά δίπλα τους, ένωσαν δυνάμεις για την παρουσίαση μίας «εργαλειοθήκης» υποστήριξης ασθενών για την προαγωγή της φροντίδας παγκοσμίως ➡https://iccd.care/en-us/home

Τα φύλλα στο «Δέντρο της Ζωής» περιέχουν ευχαριστήρια μηνύματα και ευχές για τους επαγγελματίες υγείας για την βελτίωση της επιβίωσης και της ποιότητας ζωής των παιδιών και εφήβων με καρκίνο ➡https://iccd.care/en-us/treeoflife

400.000 παιδιά, ηλικίας 0-19, διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο. Ο καρκίνος στην παιδική ηλικία είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε πολλές χώρες. Το ποσοστό της 5ετούς επιβίωσης ποικίλει, από 80% στις ανεπτυγμένες χώρες έως 20% σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Οι παιδιατρικοί καρκίνοι αποτελούν πλέον ένα αυξανόμενο αίτιο θνητότητας παγκοσμίως, εξαιτίας των ανισοτήτων που παρατηρούνται παγκοσμίως.

Η φετινή καμπάνια της διεθνούς κοινότητας του παιδιατρικού καρκίνου (Childhood Cancer International) στοχεύει να βάλει στο επίκεντρο τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να ευαισθητοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους για τις αλλαγές που είναι απαραίτητες σε αυτό το «μέτωπο».

Όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε τους επαγγελματίες υγείας στην καθημερινή προσπάθεια τους να προσφέρουν στα παιδιά και εφήβους που νοσούν με καρκίνο τις καλύτερες θεραπείες και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους, για να κάνουμε την διαφορά σε ολόκληρο τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.