Οι νέες καινοτόμες θεραπείες το στοίχημα για την αντιμετώπιση της Οξείας Λεμφοβλαστικής Λευχαιμίας.

Οι νέες καινοτόμες θεραπείες το στοίχημα για την αντιμετώπιση της Οξείας Λεμφοβλαστικής Λευχαιμίας.

Τα παιδιά με Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία υψηλού κινδύνου ( ALL High Risk) ενδέχεται να μην εμφανίσουν βελτιωμένες κλινικές εκβάσεις από μια εντατική «έφοδο» σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τυχαιοποιημένης δοκιμής φάσης 3 AXL0331 που διεξήχθη από το Children’s Oncology Group (COG) (ClinicalTrials.gov Identifier : NCT01190930 ) και δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση “Journal of Clinical Oncology”.

Η εντατική θεραπεία μετά την έφοδο βελτίωσε την επιβίωση σε παιδιατρικούς ασθενείς με Ο.Λ.Λ υψηλού κινδύνου, συνεπώς το C.O.G AALL0331 αξιολόγησε κατά πόσο θα μπορούσαν να επιτευχθούν βελτιώσεις σε ασθενείς με νόσο standard Rrisk.

Από το 2005 έως το 2010, συμμετείχαν 5377 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε επαγωγή με dexamethasone, vincristine, and pegaspargase (PEG).
Μετά την έφοδο, οι ασθενείς ταξινομήθηκαν ως SR χαμηλή, SR μέσο όρο, ή SR υψηλό, και τα παιδιά με SR-μέσο όρο τυχαιοποιήθηκαν να υποβληθούν είτε σε πρότυπη 4-εβδομάδων θεραπεία ενοποίησης (SC) ή 8-εβδομάδων εντατικής επαυξημένη ςθεραπείας Berlin-Frankfurt-Münster (BFM) (IC).
Στα παιδιά με ΟΛΛ high risk, χορηγήθηκε άνευ τυχαιοποίησης το πλήρες αυξημένο σχήμα B.F.M, το οποίο περιελάβανε 2 ενδιάμεσες, συντηρητικές και “καθυστερημένης εντατικοποίησης” φάσεις .

Για όλους τους ασθενείς που συμμετείχαν στο AALL0331, η μέση 6ετής επιβίωση χωρίς περιστατικό ήταν 88,96% και η συνολική επιβίωση 6 ετών (OS) ήταν 95,54%.

Σε παιδιά με Ο.Λ. μέσου όρου- Standard Risk , η μέση 6ετής συνεχής πλήρης ύφεση (CCR) ήταν 87,8% στον βραχίονα SC και 89,1% στον βραχίονα IC ( P = 0,52). Σε αυτούς τους ασθενείς, το μέσο 6ετές ποσοστό επιβίωσης ήταν 95,8% στον βραχίονα SC και 95,2% στον βραχίονα IC ( P = 1,0).

Οι ασθενείς με Standard Risk – μέσου όρου, με μετρήσιμη υπολειμματική ασθένεια (MRD) στο τέλος της εφόδου, από 0.01% έως λιγότερο από 0.1% είχαν χειρότερη CCR 6 ετών σε σύγκριση με ασθενείς με χαμηλότερη MRD και χωρίς βελτίωση με IC.

Στους 635 μη τυχαιοποιημένους ασθενείς με SR υψηλό , το μέσο CCR 6 ετών ήταν 85,55% και το διάμεσο 6 ετών ποσοστό επιβίωσης ήταν 92,97%.

Η 6ετής επιβίωση για ολόκληρη την ομάδα των παιδιατρικών ασθενών με Standard Risk Ο.Λ.Λ. ξεπέρασε το 95%. Η προσθήκη IC στη θεραπευτική αγωγή ασθενών με νόσο Standard Risk-μέσου δεν βελτίωσε τα ποσοστά επιβίωσης.

«Συνολικά, αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η περαιτέρω εντατικοποίηση της συμβατικής θεραπείας δεν βελτιώνει τα ποσοστά θεραπείας και ότι χρειάζονται καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις», δήλωσαν οι ερευνητές.

Αναφορές :
Maloney KW, Devidas M, Wang C, et al. Outcome in children with standard-risk b-cell acute lymphoblastic leukemia: results of Children’s Oncology Group Trial AALL0331 [published online December 11, 2019]. J Clin Oncol. doi:10.1200/JCO.19.01086

Πηγή : https://www.cancertherapyadvisor.com/home/cancer-topics/hematologic-cancers/outcomes-with-intensification-of-conventional-therapy-for-standard-risk-all/?utm_source=facebook&utm_medium=Hootsuite&utm_term=Organic&utm_content=&utm_campaign=

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.