Ανησυχητικές τάσεις στην επιβίωση των παιδιών με καρκίνο.
Girl going into CT scanner

Ανησυχητικές τάσεις στην επιβίωση των παιδιών με καρκίνο.

Περισσότερα παιδιά από ποτέ, σήμερα, πολεμούν με τον καρκίνο και έχουν μια καλά ζωή όταν ενηλικιώνονται, αλλά οι γιατροί βρήκαν μια ανησυχητική τάση στην επιβίωση τους.

Οι ενήλικες, που στην παιδική του ηλικία νόσησαν με καρκίνο, αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας στα είκοσι και στα τριάντα τους χρόνια, που αντιμετώπιζαν συνήθως στα εξήντα ή και εβδομήντα τους χρόνια!

Ο Dr. Daniel Bowers, παιδίατρος νευρο-ογκολόγος και καθηγητής στο Παιδιατρικό τμήμα του UT Southwestern Medical Center, συμμετέχει στην ερευνητική ομάδα επιστημόνων που μελετούν το φαινόμενο της πρόωρης γήρανσης.

Το 80% των παιδιών με καρκίνο είναι επιζήσαντες. Η μελέτη όμως έδειξε ότι περίπου 170 επιζήσαντες παρουσίασαν 190 διαφορετικούς τύπους μηνιγγειώματων – μη καρκινογόνοι όγκοι που παρουσιάζονται συνήθως σε πολύ μεγαλύτερους ενήλικες.

Αυτοί οι νέοι επιζήσαντες, παρουσίασαν καρδιολογικά προβλήματα, καρκίνο του μαστού, άνοια, πρόωρη εμμηνόπαυση, προβλήματα υγείας που παρουσιάζονται συνήθως σε πολύ μεγαλύτερα άτομα.

Ο Dr. Bowel υποστηρίζει ότι η χημειοθεραπεία και η κρανιακή ακτινοβολία σε μικρές ηλικίες, επιταχύνουν την διαδικασία της γήρανσης σε αυτά τα παιδιά.

«Αναπτύσσουμε απεικονιστικές λειτουργίες, ώστε να εντοπίσουμε τα μηνιγγειώματα στους νεαρούς ενήλικες, όταν είναι μικρά και μπορούμε να επέμβουμε», δηλώνει ο Dr. Bowel.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν ώστε αυτοί οι μικροί ήρωες να νικήσουν τον καρκίνο χωρίς τις βλαβερές συνέπειες της κρανιακής ακτινοβολίας και να έχουν μια μακρά χαρούμενη και υγειή ζωή.

Πηγή: https://www.nbcdfw.com/news/health/Doctor-Find-Disturbing-Trend-in-Childhood-Cancer-Survivors-450434233.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.