Παγκόσμια Ημέρα για τον παιδικό καρκίνο:  Να επιστρέψει η ελπίδα και το χαμόγελο στα παιδιά

Παγκόσμια Ημέρα για τον παιδικό καρκίνο: Να επιστρέψει η ελπίδα και το χαμόγελο στα παιδιά

Με την ευκαιρία της Παγκόσµιας Ηµέρας Παιδικού Καρκίνου (International Childhood Cancer Day) – 15 Φεβρουαρίίου 2015 – το Διοικητικό Συµβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιµματολογίας – Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) θέλει να τονίσει την τεράστια πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην αντιμετώπιση των παιδιών με καρκίνο και να δώσει σε παιδιά και οικογένειες ένα ουσιαστικό µήνυµα ελπίδας.
Ο καρκίνος κατά την παιδική ηλικία παραµένει ένα σπάνιο γεγονός. Κάθε χρόνο στη χώρα µας διαγιγνώσκονται 250-300 παιδιά µε καρκίνο. Τα τελευταία χρόνια σε παγκόσµιο επίπεδο η ιατρική έρευνα οδηγεί σε εξατοµίκευση των θεραπειών σε μια προσπάθεια αύξησης της αποτελεσµατικότητας και µείωσης των άµμεσων και απώτερων επιπλοκών. Οι προσπάθειες όλων στοχεύουν ούτως ώστε τα παιδιά αυτά να λαµμβάνουν τη βέλτιστη θεραπεία μέσα στις καλύτερες συνθήκες περίθαλψης και πετυχαίνουν τελικά μακρόχρονη επιβίωση χωρίς απώτερες επιπλοκές και προβλήματα. Όλο το ανθρώπινο δυναµικό µας, γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσιοθεραπευτές , διαιτολόγοι, καταβάλλουν µε αυταπάρνηση κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη αντιµετώπιση των μικρών ασθενών.
Καλούμε τον καθένα να συνεισφέρει στον αγώνα ζωής των µικρών ασθενών. Καθένας μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης, καθένας µπορεί να γίνει εθελοντής δότης µυελού των οστών. Καθένας µπορεί να στηρίξει τους συλλόγους και φορείς υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους, που είναι καθηµερινοί αρωγοί στο κλινικό µας έργο και συµβάλλουν µε άµεση ανακούφιση των πιεστικών και αυξανόμενων αναγκών των παιδιών και των οικογενειών τους.
Παρά τις δύσκολες οικονοµικές συγκυρίες της χώρας µας και τις δυσκολίες από πλευράς ελλείψεων προσωπικού και πόρων, οι ασθενείς µας θεραπεύονται άρτια και αποτελεσµατικά. Εµείς καταβάλλουµε κάθε προσπάθεια για πρόοδο και καλύτερη υγεία και περίθαλψη. Προσπαθούμε ούτως ώστε τα ιατρικά επιτεύγµατα που συντελούνται διεθνώς να βρίσκουν άµεση εφαρµογή στην κλινική πράξη και στη χώρα μας.
Χαιρετίζουµε κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών στο χώρο. Ζητάµε από την Πολιτεία να συνδράµει άμεσα και αποτελεσµατικά για την άρτια και σύγχρονη αντιµετώπιση των παιδιών µε καρκίνο και στην Ελλάδα.
Εµείς συνεχίζουµε µε ορµή και θέληση για να σταµατήσει το δάκρυ και ο πόνος και να επιστρέψει το χαµόγελο και η ελπίδα στα παιδιά µας, που αγωνίζονται καθηµερινά για τη ζωή τους.

1 comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.