Η Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας στηρίζει τα παιδιά με καρκίνο της Ουκρανίας

Η Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας στηρίζει τα παιδιά με καρκίνο της Ουκρανίας

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνιστά μια ανοιχτή πληγή με δραματικές συνέπειες σε όλα τα επίπεδα. Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες των τελευταίων ημερών που κάνουν τον γύρο του κόσμου, μεταξύ των οποίων αυτές νοσηλευομένων παιδιών με καρκίνο στα παιδο-ογκολογικά νοσοκομεία των Ουκρανικών πόλεων. Οι συνθήκες του πολέμου έχουν αναγάγει τη νοσηλεία των παιδιών αυτών και τη συνέχιση της θεραπείας τους ανθρωπίνως αδύνατη. Τα αποθέματα των ογκολογικών φαρμάκων, καθώς επίσης και των υπόλοιπων, καθημερινών φαρμάκων, όπως τα αναλγητικά και τα αντιβιοτικά εξαντλούνται. Επιπλέον, σε ένα εύθραυστο περιβάλλον χωρίς ασφάλεια, βασικές παροχές δεν είναι πλέον αυτονόητες: η υποστηρικτική αγωγή, οι διατροφικές ανάγκες, οι συνθήκες στοιχειώδους καθαριότητας και υγιεινής.

Σε μια προσπάθεια να μη μείνουν τα παιδιά αυτά χωρίς θεραπεία, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας (Society of Pediatric Oncology – SIOPE) έχει προσκαλέσει τις χώρες-μέλη της και τις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές Εταιρείες να δράσουν και έχει αναλάβει να συντονίσει ένα οργανωμένο σχέδιο υποστήριξης των παιδιών αυτών, που θα περιλαμβάνει την ασφαλή μεταφορά τους και τη συνέχιση της θεραπείας τους στα παιδο-ογκολογικά τμήματα της χώρας που θα τα φιλοξενήσει.

https://siope.eu/news/siop-europes-assistance-for-ukrainian-children-and-adolescents-with-cancer-and-their-families/

Οι συνθήκες που βιώνουμε δεν είναι οι πλέον ιδανικές για τον σχεδιασμό αυτής της δράσης, ωστόσο ο χρόνος πιέζει.

Ως Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας, στηρίζουμε δυναμικά τις δράσεις αυτές και υποστηρίζουμε ένθερμα όλες τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Καλούμε τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και το Υπουργείο Υγείας να συντονίσουν την ασφαλή μεταφορά των ασθενών, κατά προτίμηση μέσω την συντονιστικής δράσης της SIOPE, να διασφαλίσουν τη φαρμακευτική και την οικονομική κάλυψή τους, και σε συνεργασία με τους λειτουργούς υγείας των Αιματολογικών-Ογκολογικών Τμημάτων της Χώρας, να προσφέρουν δυνατότητα συνέχισης της θεραπευτικής αντιμετώπισης των παιδιών αυτών που τόσο βίαια διακόπηκε.

Η Κοινή Διοίκηση των Γ.Ν. Παίδων Αθηνών “Η Αγία Σοφία” και «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» έχει ήδη κάνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, πριν ακόμα τη δημοσιοποίηση της πρωτοβουλίας της SIOPE, μετά από προτάσεις των Διευθυντών των Αιματολογικών-Ογκολογικών Τμημάτων και με δεδομένη τη στήριξη όλου του προσωπικού, για να μπορέσει το εγχείρημα αυτό να γίνει πραγματικότητα. Επιπλέον, όλα τα Αιματολογικά-Ογκολογικά Τμήματα της Χώρας είναι στη διάθεση του Υπουργείου και των ΥΠΕ για υποδοχή ασθενών.

Με τις ελπίδες όλων μας να στρέφονται στην ανεύρεση διπλωματικής λύσης και στην αποκατάσταση της ειρήνης και με γνώμωνα την ανθρωπιά μας, ας ενεργήσουμε άμεσα, όλοι μαζί, και ας συνεχίσουμε να θεραπεύουμε και να υπηρετούμε το παιδί με κακοήθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.