«Ξέμειναν» από φάρμακα για τους καρκινοπαθείς τα δημόσια νοσοκομεία!

«Ξέμειναν» από φάρμακα για τους καρκινοπαθείς τα δημόσια νοσοκομεία!

Δεκάδες καρκινοπαθείς έχουν μείνει από χθες χωρίς θεραπεία στο Νοσοκομείο «Λαϊκό», καθώς έχουν αδειάσει τα ράφια του φαρμακείου του νοσοκομείου, αλλά και άλλων δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ), που κάνει λόγο για πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία.

«Σήμερα στο νοσοκομείο “Λαϊκό” παρατηρήθηκε μεγάλη έλλειψη χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και δεκάδες καρκινοπαθείς δεν έκαναν την προγραμματισμένη θεραπεία τους. Επίσης ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα νοσοκομεία, όπως για παράδειγμα το νοσοκομεία “Ανδρέας Συγγρός”, από το οποίο σήμερα έλειπαν 4 αντιρετροϊκά φάρμακα. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς δεν έχουν αποδεσμευθεί τα απαιτούμενα κονδύλια για την αγορά φαρμάκων, με αποτέλεσμα να έχουν αδειάσει τα ράφια των φαρμακείων τους» , ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ΙΣΑ, χθες Δευτέρα.
Τον περασμένο μήνα, που είχε δημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας, το υπουργείο Υγείας είχε διαβεβαιώσει ότι έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια και έχουν αποσταλεί στα νοσοκομεία. Ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι αυτό ήταν ανακριβές, καθώς «διαπιστώνουμε ότι σήμερα τα ταμεία των νοσοκομείων είναι άδεια και στα περισσότερα δεν μπορούν να γίνουν οι παραγγελίες φαρμάκων, για το μήνα Ιανουάριο».
Ο ΙΣΑ καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει τον εμπαιγμό των γιατρών και των ασθενών», όπως αναφέρει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.