Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ στο κέντρο των εξελίξεων για τον καρκίνο της παιδικής, εφηβικής και νεανικής  ηλικίας

Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ στο κέντρο των εξελίξεων για τον καρκίνο της παιδικής, εφηβικής και νεανικής ηλικίας

Για άλλη μια φορά το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ βρέθηκε στο κέντρο των εξελίξεων που αφορούν τον καρκίνο της παιδικής, της εφηβικής και της νεανικής ηλικίας στην Ευρώπη.

Το 2023 η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει να έχει βάλει στην ατζέντα της τη βελτίωση της ζωής και των υπηρεσιών, οι οποίες παρέχονται σε ασθενείς και επιβιώσαντες. Η αρχή έγινε το Φεβρουάριο, μέσω του συνεδρίου “Adressing the Needs of Young Cancer Survivors” («Θίγοντας τις ανάγκες των Νέων Επιβιωσάντων»), το οποίο διοργανώθηκε από την Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, στο οποίο ήταν προσκεκλημένο το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ.

Η κ. Κουκουγιάννη Μένια και ο κ. Ακερμανίδης Γιάννης, όχι μόνο αφουγκράστηκαν τα ζητήματα που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά συμμετείχαν, θίγοντας θέματα που αφορούν την ορθή ψυχοκοινωνική υποστήριξη ασθενών και επιβιωσάντων, γονιμότητας και παρακολούθησης των επιβιωσάντων μετά το πέρας της θεραπείας (Follow Up) τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Όμως η συμμετοχή μας στα ευρωπαϊκά δρώμενα δεν περιορίζεται εδώ…

Το European Network of Youth Cancer Survivors(Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιβιωσάντων) σε συνεργασία με το Youth Cancer Europe, οργανώνει πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων, στα οποία θα λάβει μέρος το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ. Η κ. Κουκουγιάννη και ο κ. Ακερμανίδης είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν, ώστε να καταρτιστούν κατάλληλα για τις απαιτήσεις των προγραμμάτων αυτών.

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπ’ όψιν, η χρονιά που διανύουμε φαίνεται πως θα είναι μια χρονιά στην οποία θα μπουν οι βάσεις για αποφάσεις και έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα ασθενών και επιβιωσάντων. Αποφάσεις και έργα, στα οποία το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ λαμβάνει μέρος ενεργά.

Γιάννης Ακερμανίδης, Ομάδα Εργασίας για τους επιβιώσαντες από καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.