Ανακοίνωση Μονάδας Αιματολογίας Ογκολογίας της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Ανακοίνωση Μονάδας Αιματολογίας Ογκολογίας της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Με λύπη αλλά, δυστυχώς, όχι με έκπληξη –καθώς δεν είναι η πρώτη φορά– πληροφορηθήκαμε ότι διακινείται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο άλλο ένα αίτημα για οικονομική βοήθεια από οικογένεια παιδιού που νοσηλεύεται στην κλινική μας, στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων ΕΛΠΙΔΑ – Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
Η λύπη μας αφορά το γεγονός ότι η βοήθεια ζητείται «για τα έξοδα της θεραπείας του παιδιού». Η κλινική μας, όπως και όλες οι κλινικές του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων, υπάγονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι υπηρεσίες που παρέχονται στους μικρούς ασθενείς καλύπτονται πλήρως.
Έξοδα για τη νοσηλεία και τη θεραπεία των μικρών ασθενών στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν!

Για τις οικογένειες, δε, που προέρχονται από την περιφέρεια και διαμένουν στην Αθήνα για το διάστημα νοσηλείας και θεραπείας των παιδιών, οι Σύλλογοι “Έλπίδα” και “Φλόγα”, που δραστηριοποιούνται στο νοσοκομείο, εξασφαλίζουν τη φιλοξενία τους στους ξενώνες που λειτουργούν και με αγάπη και φροντίδα υποδέχονται κάθε οικογένεια προκειμένου να μην επιβαρυνθεί με έξοδα διαμονής.
Σε εποχές δύσκολες για όλους, το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, οι Σύλλογοι και οι εθελοντές, δίνουμε καθημερινά αγώνα για να προσφέρονται σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς και τις οικογένειες τους τόσο υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου όσο και ανθρώπινη στήριξη και συμπαράσταση στη σκληρή δοκιμασία που περνούν. Όλοι εμείς κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
Προφανώς ο ρόλος μας δεν μπορεί να φτάσει έως την πλήρη αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που κάποιες οικογένειες αντιμετωπίζουν, που μπορεί να είναι άσχετες με το νόσημα των ασθενών, αλλά σίγουρα, όμως, υπερκαλύπτει όλες τις ανάγκες που σχετίζονται με τη νόσο των μικρών ασθενών, οι οποίες υποστηρίζονται πλήρως από το δημόσιο σύστημα υγείας.
Αναγνωρίζουμε ότι ανάγκες υπάρχουν πολλές, οι οποίες έχουν γίνει πιο επιτακτικές τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα, η έμπρακτη συμπαράσταση στα παιδιά και στους εφήβους που παλεύουν τον καρκίνο δίνει δύναμη και στους ασθενείς αλλά και σε όλους εμάς που έχουμε αφοσιωθεί στον σκοπό αυτό.
Καλούμε λοιπόν όλους και όλες να στηρίξετε τον αγώνα αυτό, με το γίνετε εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών και με το να ενισχύσετε τους συλλόγους υποστήριξης παιδιών με νεοπλασματικά νοσήματα. Γιατί ΟΛΑ τα παιδιά πρέπει να ξαναβρούν το χαμόγελο τους.

Αντώνης Καττάμης
Αναπλ Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας
Υπεύθυνος Μονάδας Αιματολογίας-Ογκολογίας
Α΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών
Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.