Blood-e & Space Hellas: Τιμητική διάκριση στα Responsible Business Awards

Blood-e & Space Hellas: Τιμητική διάκριση στα Responsible Business Awards

Με το βραβείο Bronze στην κατηγορία «Εργαζόμενοι» των φετινών Responsible Business Awards τιμήθηκε η αιμοδοσία που οργάνωσε η διαδικτυακή κοινότητα Blood-e για την εταιρεία Space Hellas. Με τίτλο «Disrupting a 20 year old tradition», η δράση της ομάδας Blood-e απέδειξε πως μπορεί να οργανωθεί μια διαφορετική αιμοδοσία, με αύξηση συμμετοχής κατά 70% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές!

Η εμπειρία της ομάδας Blood-e, υπήρξε καταλυτική για την επιτυχία της διοργάνωσης, καθώς τα αποτελεσματικά εργαλεία επικοινωνίας και το αναλυτικό χρονικό πλάνο που εφαρμόστηκαν, είχαν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και την αύξηση της συμμετοχής μιας ήδη ενεργοποιημένης ομάδας εργαζομένων.

Η διαδικασία ξεκίνησε με μία εσωτερική καμπάνια επικοινωνίας της αιμοδοσίας, με πρωταγωνιστές 10 εργαζόμενους από διαφορετικά τμήματα της εταιρείας, οι οποίοι παρακίνησαν τους συναδέλφους τους για να συμμετάσχουν στη δράση. Το βίντεο συνοδεύθηκε από ενημερωτικό υλικό για όλους τους εργαζόμενους. Μια μέρα πριν την αιμοδοσία, προσφέρθηκε στους εργαζόμενους ένα ξεχωριστό πρωινό, επιμελημένο από τον σεφ του Blood-e, Παύλο Σφηκάκη, μαζί με πληροφορίες για τη διατροφή που βελτιώνει το αίμα μας και μια υπενθύμιση για την επόμενη ημέρα. Η αιμοδοσία είχε εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή, με αύξηση κατά 70%, και η ενέργεια ολοκληρώθηκε με ένα ανακεφαλαιωτικό βίντεο για τη δράση και τα τελικά αποτελέσματά της.

Η αιμοδοσία της εταιρείας Space Hellas είναι μία από τις πολλές που διοργανώνει κάθε χρόνο η κοινότητα Blood-e. Το 2017 η οργάνωση τιμήθηκε με μία ακόμη διάκριση, το Βραβείο Gold για τη συνεργασία της με την εταιρεία PwC, ενώ έχει πλέον σταθερή συνεργασία με 15 εταιρείες. Οι εταιρικές εκδηλώσεις αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι δράσεων του Blood-e και έναν από τους πυλώνες που εφαρμόζει για να πετύχουμε το στόχο του: την αύξηση του ποσοστού των δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας, ώστε να σωθούν ακόμη περισσότερες ζωές.

Από το 60% του πληθυσμού που μπορεί να δώσει αίμα στη χώρα μας, μόνο το 5% είναι εθελοντές αιμοδότες. Τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα και το Blood-e δημιουργήθηκε ακριβώς για να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, έχει αναπτύξει την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εθελοντική αιμοδοσία www.bloode.org, όπου οποιοσδήποτε μπορεί:

Να ενεργοποιήσει κλήση για ένα άτομο που έχει ανάγκη μετάγγισης αίματος, η οποία αποστέλλεται στο δίκτυο αιμοδοτών του οργανισμού και κοινοποιείται στις σελίδες του
Να δηλώσει εθελοντής αιμοδότης, δίνοντας απλά το email του, ώστε να ειδοποιηθεί για την επόμενη κλήση για αίμα.

Επιπλέον, διοργανώνει δράσεις αιμοδοσίας με τη συμμετοχή του κοινού και αναπτύσσει πλήθος ενημερωτικών ενεργειών με σκοπό την αύξηση της ευαισθητοποίησης αναφορικά με την εθελοντική αιμοδοσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.