«Εμπιστευτείτε το Διαιτολόγο σας»

«Εμπιστευτείτε το Διαιτολόγο σας»

«Εμπιστευτείτε το Διαιτολόγο σας», είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο διαιτολόγος στην υγεία, την εκπαίδευση και ορθή ενημέρωση, που υλοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων για το 2017-2018.

Στόχοι της εκστρατείας ενημέρωσης είναι:
η πρόληψη και η βελτίωση της υγείας των πολιτών,
η προώθηση του σημαντικού ρόλου του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου στην Ελλάδα,
η ορθή και επιστημονική ενημέρωση και προστασία του κοινού, ώστε να αναγνώριζει
τους Διαιτολόγους-Διατροφολόγους με άδεια άσκησης επαγγέλματος και να τους
εμπιστεύεται.

Ο ρόλος του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου:

Οι Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην αξιολόγηση της διατροφικής κατάστασης, στη διαχείριση της παχυσαρκίας στους ενήλικες και τα παιδιά, στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων και στην ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών, σε όλα τα στάδια της ζωής του ανθρώπου (παιδική διατροφή, εγκυμοσύνη, θηλασμός). Διαθέτουν τα μοναδικά προσόντα για να μεταφράζουν τα επιστημονικά δεδομένα σε σχέση με την ενεργειακή πρόσληψη και δαπάνη, τη διατροφή και την υγιή/ισορροπημένη διατροφική συμπεριφορά, σε καθημερινές πρακτικές συμβουλές για τον έλεγχο του βάρους ή και για την αθλητική απόδοση.
Οι διαιτολόγοι χρησιμοποιούν τεχνικές συμβουλευτικής με αποτελεσματικό τρόπο, τόσο σε βραχυχρόνιο όσο και μακροχρόνιο επίπεδο, προκειμένου να υποστηρίξουν άτομα και ομάδες που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ή παρουσιάζουν σχετικές με την παχυσαρκία καταστάσεις, όπως είναι η καρδιακή νόσος, ο σακχαρώδης διαβήτης, διάφοροι τύποι καρκίνου ή πάσχουν από κάθε άλλη χρόνια νόσο που σχετίζεται με τη διατροφή (χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, διατροφικές διαταραχές κ.α.).

Προσδοκούμε για μια ακόμη φορά στην άριστη συνεργασία σας και σας προτείνουμε να κοινοποιήσετε στα μέλη σας τη νέα καμπάνια του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων, την οποία μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου στο ακόλουθο link: http://www.hda.gr/empisteyteite-ton-diaitologo-sas-i/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.