Ευρωπαϊκό MedTech Forum 2015: Η πρωτοποριακή ψηφιακή ιατρική τεχνολογία στο επίκεντρο της αποτελεσματικής περίθαλψης των ασθενών

Ευρωπαϊκό MedTech Forum 2015: Η πρωτοποριακή ψηφιακή ιατρική τεχνολογία στο επίκεντρο της αποτελεσματικής περίθαλψης των ασθενών

Στο Forum θα αναλυθεί η οπτική της βιομηχανίας Ιατρικής Τεχνολογίας
για τη σημασία της σύγκλισης της καινοτόμας τεχνολογίας και της υγειονομικής περίθαλψης, προς όφελος των ασθενών

Το 8ο Ευρωπαϊκό Forum Ιατρικής Τεχνολογίας MedTech θα πραγματοποιηθεί στις 2 – 4 Δεκεμβρίου 2015 στις Βρυξέλλες, από την MedTech Europe που αποτελεί την κοινή έκφραση των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων EUCOMED και EDMA. Το κύριο θέμα του Forum επικεντρώνεται στη σημασία της χρήσης της πρωτοποριακής ψηφιακής ιατρικής τεχνολογίας στην υγειονομική Περίθαλψη και πως οι νέες ψηφιακές ευκαιρίες θα ενταχθούν στον κλάδο της υγείας, στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της ιατρικής τεχνολογίας. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ) είναι για 2η συνεχή χρονιά υποστηρικτής της εκδήλωσης, στην οποία αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από 500 συμμετέχοντες, όπως εκπρόσωποι κυβερνητικών ομάδων διαμόρφωσης πολιτικής υγείας, μέλη της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Κοινότητας, εκπρόσωποι ασθενών, επαγγελματίες υγείας και εκπρόσωποι της παγκόσμιας Βιομηχανίας Ιατρικής Τεχνολογίας (ΒΙΤ).

Κεντρικός τίτλος τoυ Forum είναι “Technology – enabled healthcare – Connecting the dots, untying the knots” («Η αξιοποίηση της τεχνολογίας στην Υγεία – Ενώνουμε τις λύσεις, λύνουμε τα προβλήματα»). Το Forum θα εστιάσει και στους επικείμενους κανονισμούς για τα Ιατροτεχνολογικά προϊόντα και In-Vitro Διαγνωστικά, που θα παρουσιαστούν μέχρι το τέλος του 2015. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι βέλτιστες πρακτικές για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και της εμπορικής αξίας των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αναφορικά με το επίπεδο πληροφόρησης των ασθενών, τη διαδικασία διάγνωσης και την ανάλυση δεδομένων για τη βελτιστοποίηση της εμπορικής λειτουργίας των εταιρειών.

Οι παράλληλες συνεδρίες του MedTech Forum περιλαμβάνουν τρεις θεματικές ενότητες: Market Access, Διεθνείς Κανονιστικές Διατάξεις και Στρατηγική και Επιχειρηματικότητα, όπου θα δοθεί έμφαση στη Διαγνωστική Πληροφορική με στόχο να «λάμψει» η αξία που προσφέρει στους πληρωτές και τους ασθενείς. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συνεδρία σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τους Κανονισμούς για τα IVD Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του κλάδου για τις επερχόμενες αλλαγές.

Στο Forum θα συζητηθούν η αξία και οι δυνατότητες της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ιατρικής τεχνολογίας να προσφέρει λύσεις μέσω της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων stakeholders της Υγείας – των ασθενών, της βιομηχανίας, της Ακαδημαϊκής κοινότητας, των φορέων χάραξης πολιτικής, των επαγγελματιών υγείας και άλλων – καθόλη τη διαδικασία ανάπτυξης της τεχνολογίας με στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης των ασθενών στις θεραπείες, έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Ο ΣΕΙΒ που συμμετέχει στις EUCOMED και EDMA και εκπροσωπεί 150 Ελληνικές και Διεθνείς Εταιρείες Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, έχει ανακηρυχθεί υποστηρικτής αυτού του Forum, προβάλλοντας τις εργασίες του και ενημερώνοντας την Ελληνική ΒΙΤ, αλλά και τους φορείς Υγείας, για όλα τα θέματα που αφορούν στο Forum.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στους συνδέσμους: event website & www.medtechforum.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.