Healthcare Business Awards: Επιβράβευση του Επιχειρείν στην Υγεία

Healthcare Business Awards: Επιβράβευση του Επιχειρείν στην Υγεία

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στο Divani Apollon Palace & Thalasso η τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2017, τα βραβεία που διοργανώνει για 2η χρονιά το Health Daily και η Boussias Communications. Την τελετή βράβευσης που ανέδειξε και επιβράβευσε την επιχειρηματική αριστεία, την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου της Υγείας, παρακολούθησαν πάνω από 400 άτομα, διακεκριμένοι εκπρόσωποι του κλάδου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης βραβεύθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές σε όλο το φάσμα της Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν Σύλλογοι Ασθενών, ΜΚΟ με σημαντική προσφορά στην Υγεία, πανεπιστήμια, δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, Φαρμακευτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ιατρικές επιστημονικές εταιρείες. Δόθηκαν επίσης, βραβεία σε εθνικές/περιφερειακές πρωτοβουλίες για την υγεία, βραβεία e-health και βραβεία στις επιχειρήσεις εκτός του κλάδου, οι οποίες στο πλαίσιο της κοινωνικής τους ευαισθησίας υλοποιούν σημαντικές πρωτοβουλίες στον τομέα της Υγείας.

Ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας ανέδειξε στον χαιρετισμό του τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Υγείας στο σχεδιασμό όλων των σύγχρονων κρατών. Η τάση για το ορατό μέλλον είναι ότι θα αυξάνεται συνεχώς η δημόσια και η ιδιωτική δαπάνη για την υγεία. Αυξητική τάση θα έχουν και οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στις υπηρεσίες υγείας, με έμφαση στην εξωστρέφεια, τόνισε, ενώ η πρόκληση για το δημόσιο σύστημα υγείας -ειδικά στη χώρα μας- είναι η απάντηση στο ερώτημα κρατικό σύστημα ή ευρύτερα δημόσιο σύστημα υγείας, ώστε να παρέχονται και τα κατάλληλα κίνητρα.

Εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απένειμε βραβεία στους Συλλόγους Ασθενών ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος , στον χαιρετισμό του, ανέφερε ότι δράσεις όπως αυτές που βραβεύθηκαν στην Τελετή βοηθούν το Υπουργείο στη βελτίωση του σχεδιασμού και στη λήψη ορθών αποφάσεων στον χώρο της Υγείας. Την αξιωματική αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο Βουλευτής και Tομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος απένειμε επίσης βραβεία στους Συλλόγους Ασθενών.

Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές οι: Νίκος Βέττας, Καθηγητής Οικονομικών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, Νίκος Μανιός, Βουλευτής Κυκλάδων, Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Βασίλης Γρηγορίου, Διευθυντής και πρόεδρος ΔΣ Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Πασχάλης Αποστολίδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Φαίη Κοσμοπούλου, Γενική Διευθύντρια Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Κυριάκος Σουλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θεόδωρος Αρβανίτης, Professor of e-Health Innovation, Head of Research in the Institute of Digital Healthcare, University of Warwick, Εμμανουήλ Παπασάββας, Διοικητής των Παιδιατρικών Νοσοκομείων ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» & ΓΝΠΑ «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», Χρήστος Βαράκης, Διοικητής Γ.Ν.Α. «Η Ελπίς», Γιώργος Καλαμίτσης, Πρόεδρος Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος “Προμηθέας”, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας Δικαιωμάτων των Ασθενών Βασίλης Μπαρδής, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), Γιώργος Βουγιούκας, Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος Hellenic Professional Informatics Societies (HePIS). Εκ μέρους των χορηγών της διοργάνωσης βραβεία απένειμαν οι: Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Αντιπρόεδρος ΔΣ & Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ, Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής και Θεόδωρος Καρούτζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ευρωιατρική Ελλάδος.

Ξεχωριστή νότα στην Τελετή έδωσε η απονομή των βραβείων στις ΜΚΟ που προσφέρουν σημαντικό έργο στην υγεία από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, Αντιπρόεδρο του φιλανθρωπικού οργανισμού ”Αποστολή” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως τα τιμητικά βραβεία της εκδήλωσης απονεμήθηκαν στον Δημήτρη Πενταφράγκα, ιδρυτή και πρόεδρο της φαρμακοβιομηχανίας Elpen, στον Νίκανδρο Μπούρα, Ομότιμο Καθηγητή Ψυχιατρικής στο King’s College του Λονδίνου, και στον επικεφαλής της Μονάδας Μοτοσικλετιστών Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ Κυριάκο Σιδηρόπουλο, στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκαν όλοι οι διάσωστες του ΕΚΑΒ.

Μέγας χορηγός της διοργάνωσης των βραβείων ήταν η εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ και χορηγοί οι εταιρείες AFFIDEA Ελλάδος και ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία, τους νικητές, καθώς και το πλήρες video και φωτογραφίες της Τελετής Απονομής των βραβείων μπορείτε να βρείτε στο http://www.healthcareawards.gr/.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.