Νέα θεραπευτική επιλογή για τους ασθενείς με Ηπατοκυτταρικό Καρκίνωμα

Νέα θεραπευτική επιλογή για τους ασθενείς με Ηπατοκυτταρικό Καρκίνωμα

Εγκρίθηκε και στην Ευρώπη το Lenvima της Eisai και της MSD, ως θεραπεία πρώτης γραμμής για ασθενείς με μη ανιχνεύσιμο ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα (HCC).

Η απόφαση, που δίνει στους ασθενείς στην Ευρώπη την πρώτη επιλογή θεραπείας πρώτης γραμμής εδώ και πάνω από μια δεκαετία, έπεται της έγκρισης για τη συγκεκριμένη θεραπεία που είχε δοθεί στις ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το μήνα.

Και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, η έγκριση βασίστηκε σε δεδομένα από τη μελέτη REFLECT, στην οποία το Lenvima (λενβατινίμπη) έδειξε μη κατωτερότητα έναντι του Nexavar (sorafenib) της Bayer στη συνολική επιβίωση, καθώς και στατιστικά σημαντική υπεροχή και κλινικά σημαντικές βελτιώσεις στη διάρκεια της επιβίωσης χωρίς εξέλιξη της νόσου (progression-free survival, PFS ) αλλά και στο ποσοστό του στόχου ανταπόκρισης (ORR).

Οι ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με Lenvima παρουσίασαν μέση συνολική επιβίωση (OS) 13,6 μήνες σε σύγκριση με τους 12,3 μήνες του sorafenib, ενώ η μέση τιμή PFS ήταν 7,3 μήνες έναντι 3,6 μηνών, αντίστοιχα. «Οι ασθενείς με ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα αντιμετωπίζουν έναν δύσκολο καρκίνο που έχει μια ιδιαίτερα κακή πρόγνωση, με μια μόνο διαθέσιμη λύση συστηματικής θεραπείας πρώτης γραμμής», δήλωσε ο Gary Hendler, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eisai EMEA. «Η λενβατινίμπη είναι η πρώτη νέα θεραπευτική επιλογή που θα διατεθεί σε αυτό το σύστημα συστηματικής θεραπείας πρώτης γραμμής εδώ και πάνω από μία δεκαετία και αποτελεί μια σημαντική νέα θεραπευτική επιλογή για τους ασθενείς. Συνεπώς, η Eisai και η Merck δεσμεύονται να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν ότι οι ασθενείς θα έχουν γρήγορη πρόσβαση στη λεβαντιβίμπη σε όλη την Ευρώπη».

Νωρίτερα φέτος, η Eisai και η MSD ξεκίνησαν μια στρατηγική συνεργασία για την παγκόσμια ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση του Lenvima τόσο ως μονοθεραπεία όσο και σε συνδυασμό με τη θεραπεία με τη θεραπεία Keithruda (pembrolizumab).

Πηγή: healthdaily.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.