Ημερίδα για τον ρόλο των ΜΜΕ στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Ημερίδα για τον ρόλο των ΜΜΕ στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Ο καθοριστικός ρόλος των έντυπων, ηλεκτρονικών και ψηφιακών μέσων στην έγκυρη ενημέρωση του κοινού για την αντιμετώπιση του καρκίνου, αλλά και οι κίνδυνοι από την ιατρική παραπληροφόρηση θα βρεθούν στο επίκεντρο ειδικής ημερίδας που διοργανώνεται στις 14 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αθήνα.

Στη διάρκειά της, διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι Συλλόγων και δημοσιογράφοι Υγείας θα μιλήσουν για τα οφέλη από την ορθή ενημέρωση των ογκολογικών ασθενών, τους κινδύνους που κρύβει για τους ίδιους και την πορεία της υγείας τους η ψευδής ή λανθασμένη πληροφόρηση για τις θεραπείες του καρκίνου, αλλά και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ένας καλά ενημερωμένος ασθενής στις θεραπευτικές αποφάσεις που τον αφορούν.

Επιπλέον, θα γίνει εκτενής αναφορά στον ρόλο των Συλλόγων Ασθενών στην πληρέστερη ιατρική ενημέρωση του κοινού, αλλά και στην νομική προσέγγιση της ιατρικής ενημέρωσης και τους νομικούς περιορισμούς που υπάρχουν όσον αφορά τη διαφήμιση ιατρικών πράξεων και θεραπειών.

Η Ημερίδα τιτλοφορείται «Ο Ρόλος των ΜΜΕ στην Αντιμετώπιση του Καρκίνου» και τελεί υπό την αιγίδα του οργανισμού Γυναίκες στην Ογκολογία (W4O Hellas) και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας.

«Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτελούν σημαντικό παράγοντα σωστής πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης του κοινού», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ημερίδας Δρ. Ιωάννης Δ. Σπηλιώτης, MD, PhD, FASPSM, Διευθυντής Χειρουργικής Ογκολογίας και Μονάδας Περιτοναϊκής Κακοήθειας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Μαρούσι. «Τα τελευταία χρόνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω ειδικών εκδόσεων/ενθέτων σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες και περιοδικά σημαντικές πληροφορίες για τον καρκίνο, δοσμένες με άψογο τρόπο. Αντίστοιχα στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο υπάρχουν εκπομπές με ανάλογο περιεχόμενο. Δεν λείπουν όμως και οι ελάχιστες εξαιρέσεις, οι προσπάθειες παραπληροφόρησης ή κακιάς ερμηνείας μιας πληροφορίας με στόχο την αυτοπροβολή, τη διαφήμιση ή και την εκμετάλλευση σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις του ανθρώπινου πόνου. Σκοπός της Ημερίδας είναι να φέρει κοντά τους λειτουργούς της δημοσιογραφίας έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής, τους φορείς των ασθενών, τους ιατρούς και τη βιομηχανία φαρμάκων με σκοπό να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους για τον ρόλο των ΜΜΕ στην ενημέρωση γύρω από εξειδικευμένα ογκολογικά θέματα».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Μ Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα) με ώρα έναρξης 09.30′ π.μ.

Η Οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας προσκαλεί το ευρύ κοινό να την παρακολουθήσει.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το πλήρες πρόγραμμα της Ημερίδας μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.