Ξεκινά ο Β κύκλος του προγράμματος «Οι γονείς ενημερώνονται και εκπαιδεύονται για τα θέματα επιβίωσης παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο»

Ξεκινά ο Β κύκλος του προγράμματος «Οι γονείς ενημερώνονται και εκπαιδεύονται για τα θέματα επιβίωσης παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο»

Ξεκινά σε λίγες μέρες ο Β κύκλος των online μαθημάτων του προγράμματός μας «Οι γονείς ενημερώνονται και εκπαιδεύονται για τα θέματα επιβίωσης παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο».

Οι γονείς συνεχίζουν να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται για τα θέματα επιβίωσης παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο.

Ποια είναι τα θέματα που μας απασχολούν;

Η ψυχοκοινωνική υποστήριξη, η διατροφή, η φυσική άσκηση, η γονιμότητα, οι μακροχρόνιες επιπτώσεις του παιδιατρικού καρκίνου.
Το πιο σημαντικό είναι αυτή η αίσθηση ότι δεν είμαστε μόνοι, ότι μοιραζόμαστε τα περισσότερα προβλήματα, ότι οι γιατροί είναι δίπλα στα παιδιά μας και θα συνεχίσουν να είναι.

Είναι αυτό το μοναδικό αίσθημα της κοινότητας, που καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον χωρίς πολλά λόγια, με τα ίδια συναισθήματα, τις κοινές εμπειρίες και ανάγκες, τις κοινές απαιτήσεις για μακροχρόνιο πλάνο φροντίδας των παιδιών μας.

Το πρόγραμμα είναι:

Τρίτη 1/11/2022
19.30-20.30

Ψυχολογική υποστήριξη του παιδιού και της οικογένειας μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας – Φαϊτάκη Χριστίνα, ψυχοθεραπεύτρια και Ελένη Τσαγκαλίδου, Ψυχολόγος

Τρίτη 8/11
19.30-20.30

Απώτερες επιπλοκές στους επιβιώσαντες από καρκίνο στην παιδική ηλικία – Κατερίνα Κατσιμπάρδη, Παιδίατρος, Υπεύθυνη του Ιατρείου Follow Up της Πανεπιστημιακής Ογκολογικής Αιματολογικής Μονάδας (ΠΟΑιΜ) της Α Πανεπιστημιακής Κλινικής ΕΚΠΑ

Τρίτη 22/11
19.30-20.30

Διατήρηση γονιμότητας προ και μετά τη θεραπεία – Ζερβομανωλάκης Ιωάννης, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος
Διαταραχές εμμήνου ρύσεως στα κορίτσια – Μπακοπούλου Φλώρα, Αναπλ. Καθηγήτρια Εφηβικής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ

Τρίτη 13/12
19.30-20.30

Αξιολόγηση μαθησιακών θεμάτων και ένταξης στο σχολείο – Μαυρέα Πένυ, Εκπαιδευτικός
Διατροφή- πόσο σημαντική είναι! – Κατσαγώνη Χριστίνα, Κλινική Διαιτολόγος Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία»

Δηλώστε κι εσείς συμμετοχή και κρατήστε την θέση σας https://bit.ly/3H0jptX και μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και τις ανάγκες σας για να έχουμε και στην χώρα μας το “follow-up” που δικαιούνται τα παιδιά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.