Σεμινάριο : Η δημιουργία του αυθεντικού εαυτού

Σεμινάριο : Η δημιουργία του αυθεντικού εαυτού

Τα Μαθήματα Ζωής κλείνουν έναν κύκλο. Αυτόν τον οκτώ συναντήσεων που ξεκίνησε με τις “Ενοχές” και με το “Παιδί εντός μας” και τι περίεργο (ή ίσως και όχι) θα κλείσει με το θέμα του αυθεντικού εαυτού.

Όπως μας ενημερώνει η Alice Miller πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν, όταν ήταν παιδιά, να μάθουν να κρύβουν πολύ επιδέξια τα συναισθήματα, τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους προκειμένου να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των γονέων τους και να κερδίσουν της «αγάπη» τους. Ως ενήλικες μπορεί να κυνηγούν την επιτυχία, έχουν όμως ταυτόχρονα μια υποβόσκουσα αίσθηση ότι δεν αξίζουν τίποτα. Χωρίς ποτέ να τους έχει επιτραπεί να εκφράσουν τα πραγματικά τους συναισθήματα, και έχοντας χάσει την επαφή με τον αληθινό τους εαυτό, εκδραματίζουν τα καταπιεσμένα συναισθήματά τους με επεισόδια κατάθλιψης ή καταναγκαστικής συμπεριφοράς, ή ακόμα και με ιδέες μεγαλείου. Στη συνέχεια, με τη σειρά τους, μεταφέρουν αυτή τη κληρονομιά της καταπίεσης στα δικά τους παιδιά.

Σε αυτό το σεμινάριο θα προσσεγγίσουμε την έννοια του εαυτού, θα επιχειρήσουμε να την κατανοήσουμε και να ανακαλύψουμε που βρισκόμαστε σε σχέση με την αυθεντική μας ύπαρξη, τη γνησιότητα στις σχέσεις μας . Θα προσπαθούμε να συνδεθούμε με κομμάτι ξεχασμένη/παραμελημένα και θα βρούμε αποδοτικούς τρόπους φροντίδας και ενίσχυσης του αυθεντικού εαυτού μας.

Πότε; Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 

Ώρα; Η ώρα έναρξης του σεμιναρίου είναι 17.00 και η διάρκεια του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι τρίωρη.

Φόρεσε άνετα ρούχα και παπούτσια που δεν θα φοβάσαι μη λερωθούν. Φάε κάτι ελαφρύ πριν έρθεις. Αν έχεις κάποιο στρώμα (τύπου γιόγκα) φέρε το μαζί σου.
Κάρτες , χρώματα και μουσική θα συνοδεύσουν τη δουλειά μας

Ποιοι μπορούν να έρθουν;
Όσοι θέλουν να δουλέψουν με την έννοια του αυθεντικού εαυτού.
Γονείς που θέλουν να μεγαλώσουν συναισθηματικά σταθερά παιδιά.
Επαγγελματίες της ψυχικής υγείας.

Πληροφορίες για Δηλώσεις Συμμετοχής:

Δημήτρης Κουτζαμάνης 6974873004 ή στο email dkoutzamanis@yahoo.gr
Κόστος συμμετοχής 20 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ
Αυτό το σεμινάριο δεν παρέχεται μέσω skype.
Κρατήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και Τετάρτη 11 Απριλίου ή μέχρι την συμπλήρωση των θέσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.