1η Ημερίδα Παιδικής και Εφηβικής Αιματολογίας – Ογκολογίας Βορείου Ελλάδος

1η Ημερίδα Παιδικής και Εφηβικής Αιματολογίας – Ογκολογίας Βορείου Ελλάδος

Το Παιδοαιματολογικό – Ογκολογικό Τμήμα της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Α.Π.Θ. διοργανώνει στις 25 Ιανουαρίου 2020, την 1η Ημερίδα Παιδικής και Εφηβικής Αιματολογίας – Ογκολογίας Βορείου Ελλάδος.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Α.Π.Θ., υπό την αιγίδα της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας, του Ιατρικού Τμήματος και της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ.

H θεματολογία της επιστημονικής συνάντησης περιλαμβάνει δύο ενότητες:

Στην πρώτη ενότητα οι ειδικοί θα αναφερθούν σε θέματα της Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας (κακοήθους και μη) και θα ενημερώσουν τους ιατρούς, νοσηλευτές, φοιτητές και άλλους επαγγελματίες υγείας για τις νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση των συχνότερων αιματολογικών νοσημάτων της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει διάλεξη για το παρελθόν, παρόν και μέλλον του παιδικού καρκίνου από προσκεκλημένο ομιλητή.

Στην δεύτερη ενότητα οι παιδίατροι και άλλοι επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαδραστικό σεμινάριο με θέμα τη διαφορική διάγνωση και τη θεραπευτική προσέγγιση σε καθημερινά παιδιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν την αιματολογία – ογκολογία.
Η εκπαιδευτική αυτή Ημερίδα διοργανώνεται για πρώτη φορά και στοχεύει να καθιερωθεί στη Βόρεια Ελλάδα και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο από διαφορετική Κλινική και σε άλλη πόλη, από την Αλεξανδρούπολη ως τα Ιωάννινα.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://premium-events.gr/event/1%CE%B7-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%86%CE%B7%CE%B2%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84/?fbclid=IwAR39TBckOHxAFAZwjAIsR6hZNTE16rlGs7_JiMloQiyUnrvxSHDtvE9X_6M

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.