Κάνουμε κάρτες για την Γιορτή της Μητέρας

Κάνουμε κάρτες για την Γιορτή της Μητέρας

Για τις μαμάδες που γιορτάζουν, τι πιο όμορφο από μια χειροποίητη κάρτα με λόγια … αγάπης!

Κοιτάξαμε για ιδέες στο Pinterest και καταλήξαμε λόγω άνοιξης σε λουλουδάτες κάρτες που γίνονται εύκολα με υλικά που σίγουρα έχετε ήδη στη διάθεσή σας!
Έχετε χρωματιστά χαρτόνια, δίσκους ντεμακιγιάζ, μπατονέτες, καλαμάκια, πίπες χειροτεχνίας και νερομπογιές;
Πάρτε ψαλίδι και κόλλες ανά χείρας και …ξεκινάμε!
Εμείς τις δικές μας τις ετοιμάσαμε ήδη! Δείτε πως!
Διπλώνετε στη μέση χρωματιστά χαρτόνια μεγέθους Α4 για να σχηματιστούν οι κάρτες και θα στολίσετε το μπροστινό τους τμήμα.

Μπορείτε από την προηγούμενη μέρα να έχετε χρωματίσει τους δίσκους ντεμακιγιάζ σε χρώματα της επιλογής σας και σίγουρα κάποιους δίσκους σε πράσινες αποχρώσεις για φυλλαράκια.
Βουτάτε τους δίσκους σε ποτηράκια με νερό που στο καθένα έχετε ξεβγάλει αρκετές φορές το πινέλο σας κάθε φορά που το βουτούσατε σε διαφορετικού χρώματος νερομπογιά!
Εμείς βάψαμε κίτρινα, ροζ και πράσινα και τα αφήσαμε να στεγνώσουν καλά πριν τα κόψουμε στο επιθυμητό σχήμα, όπως θα δείτε στη συνέχεια!


Όσο στεγνώνουν, κόβετε πράσινα καλαμάκια σε ό,τι μήκος θέλετε και δίσκους ντεμακιγιάζ στο παρακάτω σχήμα και τα κολλάτε στην πρώτη κάρτα όπως βλέπετε στη φωτογραφία.


Για τις επόμενες κάρτες, κόβετε δίσκους ντεμακιγιάζ σε κυκλικό σχήμα μικρότερης διαμέτρου για όσες μαργαρίτες θα χρειαστείτε και για κάθε μαργαρίτα χρειάζεστε τέσσερις (4) μπατονέτες, με τις τρεις (3) από αυτές να είναι κομμένες στη μέση. Σε κάθε μικρό δίσκο ντεμακιγιάζ κολλάτε τις μπατονέτες με την παρακάτω διάταξη και στη συνέχεια κολλάτε τον κάθε δίσκο στο σημείο που θέλετε στην κάθε κάρτα!


Για τα κοτσάνια χρησιμοποιείτε πίπες χειροτεχνίας ή πράσινη κολλητική ταινία ή ακόμα και τα ζωγραφίζετε με τις μπογιές σας! Συμπληρώνετε αν θέλετε χορτάρι με γκοφρέ ή φιογκάκια ή ζωγραφίζετε ουράνια τόξα ή ό,τι άλλο σκεφτείτε!


Παίρνετε τους βαμμένους δίσκους ντεμακιγιάζ που έχουν στεγνώσει καλά και τους κόβετε στα επιθυμητά σχήματα: στρογγυλά ή σε σχήμα καρδιάς για το κέντρο από τις μαργαρίτες και σε σχήμα από φυλλαράκια τους πράσινους δίσκους!
Κολλάτε τα κομμάτια των δίσκων ντεμακιγιάζ πάνω στις κάρτες και … να το αποτέλεσμα!

Καρδούλες σε ό,τι χρώμα σας αρέσει ταιριάζουν να ζωγραφίσετε όπου θέλετε! Μην ξεχνάτε ότι θα την προσφέρετε στη μαμά σας ή και -γιατί όχι- στις γιαγιάδες σας (διπλά μαμάδες)!

Το περιεχόμενο της κάρτας το αφήνουμε σε εσάς… θα είναι σίγουρα τέλειο, αφού θα είναι γραμμένο με αγάπη!

Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.