Σοκολατένιο και δροσερό ρυζόγαλο

Σοκολατένιο και δροσερό ρυζόγαλο

Τα παιδιά μας όταν παίρνουν τις ενδοφλέβιες θεραπείες χάνουν την όρεξη τους για φαγητό και αρχίζουν να έχουν απώλεια βάρους. Το ρυζόγαλο είναι πολύ θρεπτικό, πράγμα σημαντικό για τα παιδιά που βρίσκονται σε αυτή τη φάση. Επίσης είναι και ένα τρόπος για να πάρουν τα συστατικά του γάλακτος όταν αρνούνται να το πιουν, κάτι που όπως έχω διαπιστώσει γίνεται πολύ συχνά κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών. Και ο Αντώνης δυσκολευόταν πολύ να πιει το γάλα, γι’ αυτό το έκανα πολύ συχνά ρυζόγαλο και μάλιστα σοκολατένιο, για να τον δελεάσω ακόμα περισσότερο να το φάει!

Υλικά
3/4 φλιτζανιού ρύζι άβραστο, λευκό
1 + 1/4 φλιτζάνι νερό
1 + 1/2 φλιτζάνι γάλα
1/3 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλιτζανιού σταφίδες
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό να βράσει και προσθέστε το ρύζι ανακατεύοντας. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Σε ένα μπεν μαρί συνδυάστε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τις σταφίδες, το βούτυρο και 1 + 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένου ρυζιού. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει (περίπου 20-30 λεπτά), αφήστε το να κρυώσει, μοιράστε σε μπολ και βάλτε τα στο ψυγείο.

Άννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.