γράφει η Γρηγορίου Βασιλική, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, www.nutricenter.gr
Το σχόλιο του Διαιτολόγου
Το μοσχαράκι προσφέρει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας που είναι απαραίτητες για την αποκατάσταση των κυττάρων, και υψηλή ποσότητα αιμικού σιδήρου που είναι 100
% απορροφήσιμος και αυξάνει τον αιματοκρίτη που σε περιπτώσεις καρκίνου είναι σε χαμηλές τιμές. Η συνταγή αυτή είναι νόστιμη και διασκεδαστική για ένα παιδί που έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ από τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.
Υλικά
- 150γρ λεπτοκομμένο φιλέτο μοσχαριού
- 6 κουταλιές της σούπας βιολογικά κορνφλέικς
- ½ αυγό χτυπημένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- ½ κουταλιά της σούπας βαλσάμικο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Λίγο πιπέρι και αλάτι
Εκτέλεση
- Θρυμματίζετε τα κορνφλέικς. Κόβετε το μοσχαράκι σε 6 λεπτές φέτες, τα αλείφετε με τη μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο. Τα χτυπάτε μέχρι να πλατύνουν και έπειτα τα πασπαλίζετε με το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο.
- Βουτάτε τα κομμάτια του μοσχαριού στο αυγό και τα τυλίγετε με τα θρυμματισμένα κορνφλέικς. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 5 λεπτά.
- Αναμιγνύετε το μέλι, το βαλσάμικο και τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδου για το ντρέσινγκ.
- Τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά τα κομμάτια του μοσχαριού και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαστανό χρώμα.
- Σερβίρετε με σαλάτα της επιλογής σας και περιχύνετε την ντρέσινγκ