Η μουσική ανακουφίζει από τον πόνο

Η μουσική ανακουφίζει από τον πόνο

Εκτός από τον οίνο, φαίνεται πως και η μουσική ευφραίνει καρδίαν. Aυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο καρδιολόγος, συνθέτης-συγγραφέας, Θανάσης Δρίτσας, διεθνώς αναγνωρισμένος για την κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής για θεραπευτικούς λόγους.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Ωνασείου Καρδιολογικού Κέντρου μίλησε στην κάμερα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για τις ευεργετικές δράσεις της μουσικοθεραπείας, η οποία εκτός από το άγχος μπορεί να «ρίξει» τους παλμούς της καρδιάς, την πίεση και την αδρεναλίνη. Η μουσικοθεραπεία βοηθάει ακόμη στην καταπολέμηση της αϋπνίας, ειδικά μέσα σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όπου οι ασθενείς χάνουν την αίσθηση του χρόνου, καθώς επίσης και στη διαχείριση πολλών ψυχικών και αναπτυξιακών διαταραχών, ενώ υπάρχουν μελέτες που καταδεικνύουν ότι ανακουφίζει τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου από τον πόνο.

Σε κάθε περίπτωση, η μουσικοθεραπεία είναι συμπληρωματική και, όπως λέει ο κ. Δρίτσας, δεν μπορεί να ανοίξει τη βουλωμένη αρτηρία, ούτε να αποκαταστήσει την καρδιακή ανεπάρκεια. Μπορεί, όμως, να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.