Ο χορός βοηθάει στην κοινωνικοποίηση

Ο χορός βοηθάει στην κοινωνικοποίηση

Γράφει η Ιωάννα Μπερτσιμά, Ψυχολόγος- Life Coach, Ιδρυτής του κέντρου “Dance your Soul”.

Το πόσο σημαντική είναι η κοινωνικοποίηση για έναν άνθρωπο, ο κάθε ένας το αντιλαμβάνεται καθημερινά και με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Ωστόσο η απομόνωση και ο φόβος της συναναστροφής με άλλους ανθρώπους, συναντάται όλο και πιο συχνά στα χρόνια που διανύουμε.
Είναι επίσης συχνό φαινόμενο, ο άνθρωπος που νιώθει αυτήν την απομόνωση, να διστάζει να μιλήσει για αυτήν, με αποτέλεσμα να πνίγεται μέσα στους φόβους και τις σκέψεις του.
Σε αυτό το σημείο έρχεται η καταλυτική βοήθεια του χορού στη ζωή μας!
Ο χορός είναι από τη φύση του κοινωνικός. Κανένας δεν θέλει να μάθει να χορεύει, με σκοπό να κινείται μόνος του σε ένα άδειο δωμάτιο. Απώτερος σκοπός είναι κάποια στιγμή ο μαθητής να είναι σε θέση να χορεύει μπροστά σε κόσμο, αβίαστα και χωρίς να σκέφτεται τα βλέμματα των άλλων ανθρώπων. Το γεγονός αυτό από μόνο του συνεισφέρει στην βελτίωση της κοινωνικοποίησης του.
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη διαδικασία της εκμάθησης, χρειάζεται τουλάχιστον άλλο ένα άτομο, δηλαδή τον δάσκαλο! Η συναναστροφή του ανθρώπου με τον δάσκαλο, τον εισάγει ομαλά στην έννοια της ομάδας, της συνεργασίας αλλά και της αλληλεπίδρασης. Με τον καιρό ο μαθητής χαλαρώνει, ανοίγει το μυαλό και την ψυχή του και έτσι κάπως αρχίζει η διαδικασία της κοινωνικοποίησης. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι όλο αυτό θέλει χρόνο και υπομονή, γι΄ αυτό το λόγο τα μαθήματα χορού πρέπει να έχουν διάρκεια στο χρόνο.
Αν λοιπόν, στο πρώτο σας μάθημα χορού δεν νιώσατε τόσο άνετα όσο θα περιμένατε, μην σταματήσετε να χορεύετε!! Δοκιμάστε ξανά και ξανά και να είστε σίγουροι ότι η αλλαγή δε θα αργήσει να έρθει…

Dance your Soul
Λ.Αγγέλου Μεταξά 8, Γλυφάδα
Τ 210 8986045-6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.