Η Νεφέλη και ο γύψος!

Η Νεφέλη και ο γύψος!

Πριν από λίγες μέρες, η αγαπημένη φίλη του Αντώνη και κόρη της δικής μου φίλης Μένιας, έσπασε το πόδι της σε ένα ατύχημα που είχε στο μπάνιο. Όταν μιλήσαμε με τη Μένια, μου περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μικρή. Η Νεφέλη πρέπει να εξοικειωθεί με το γύψο, αφού θα μείνει στο ποδαράκι της για τουλάχιστον 6 εβδομάδες. Φοβάται να κινηθεί γιατί πιστεύει ότι θα πονέσει! Η μαμά της, όπως είναι φυσικό, είναι αγχωμένη και απογοητευμένη.
Προσπάθησα να την ηρεμίσω και να της δώσω να καταλάβει ότι η Νεφέλη, όπως και ο Αντώνης, έχουν περάσει πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις τον τελευταίο χρόνο. Της θύμισα πόσο γενναία είναι η κόρη της και πόση δύναμη κρύβει στην ψυχή της! Της εξήγησα ότι πιστεύω πως είναι φυσιολογικό να αντιδρά έτσι –εξάλλου δεν έχει περάσει και λίγα. Όμως θα βρει τη δύναμη της και θα το ξεπεράσει και αυτό!
Μέσα από αυτή τη συζήτηση, μου ήρθαν κάποιες ιδέες, που ίσως βοηθήσουν τη Νεφέλη και όποιο παιδάκι βρεθεί στη θέση της, να ξεπεράσει τους φόβους της και να συνηθίσει το γύψο λίγο πιο εύκολα και γρήγορα. Πρότεινα λοιπόν στην Μένια τα εξής:

1. Της είπα να κάνουν την ιστορία με το ατύχημα στο οποίο έσπασε το πόδι της… παραμύθι! Να φτιάξουν μία ιστορία με έναν φανταστικό ήρωα ο οποίος είχε ένα παρόμοιο ατύχημα και έσπασε και αυτός το πόδι του. Έναν ήρωα, ο οποίος βρήκε τρόπους να διασκεδάσει με αυτή την κατάσταση, που χάρηκε γιατί οι κοντινοί και αγαπημένοι του άνθρωποι του έφερναν δώρα αλλά και τον πρόσεχαν, τον φρόντιζαν ακόμα περισσότερο. Μια ιστορία που, στο τέλος, όλα πήγαν καλά και που ο ήρωας κράτησε και ένα κομμάτι από το γύψο, όταν του τον έβγαλαν, ως αναμνηστικό για αυτή την περιπέτεια!

2. Η Νεφέλη φοβάται να σηκωθεί από το κρεβάτι. Είπα, λοιπόν, στη μαμά της να φτιάξουν μαζί ένα κουτί και μερικές πολύχρωμες καρδούλες. Κάθε φορά που η Νεφέλη θα καταφέρνει να σηκωθεί από το κρεβάτι, θα την επιβραβεύουν με μία καρδούλα που θα βάζει στο κουτί. Και όταν καταφέρει να βάλει όλες τις καρδιές μέσα στο κουτί τους, θα πάρει ένα δώρο-έκπληξη!

3. Η τελευταία συμβουλή που της έδωσα, ήταν να μετατρέψουν το γύψο σε καμβά, σε παιχνίδι. Να ζωγραφίσουν επάνω, να γράψουν ευχές και αφιερώσεις, να παίξουν τρίλιζα και ότι άλλο σκεφτούν.

Αυτές τις ιδέες είχα, και ελπίζω να βοήθησαν έστω και λίγο τη μικρή Νεφέλη αλλά και όσα παιδάκια περνάνε μια τέτοια περιπέτεια.
Καλή ανάρρωση Νεφέλη!

ΑΝΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.