Μια ευχάριστη έκπληξη

Μια ευχάριστη έκπληξη

Την Παρασκευή είχαμε μια από τις καθιερωμένες μας επισκέψεις στο νοσοκομείο. Έχουν περάσει 6 μήνες που ο Αντώνης έχει μπει στη συντήρηση και έπρεπε να γίνει προγραμματισμένος έλεγχος με υπέρηχο. Είχαμε κλείσει το ραντεβού μας ένα μήνα πριν, βέβαια, γιατί αλλιώς θα αναγκαζόμασταν να κάνουμε τον υπέρηχο ιδιωτικά.
Είχαμε προετοιμάσει τον Αντώνη από την προηγούμενη μέρα, λέγοντάς του ότι θα πάμε να βγάλουμε φωτογραφίες στην κοιλίτσα του για να δουν οι γιατροί ότι όλα είναι καλά. Κατεβαίνοντας στο Παίδων Αγία Σοφία και μόλις φτάσαμε στο τμήμα όπου θα κάναμε τον υπέρηχο, μια έκπληξη περίμενε τον Αντώνη! Ποια ήταν αυτή η έκπληξη; Ο υπέροχος χώρος του ακτινολογικού τμήματος, όπως έχει διαμορφωθεί πρόσφατα με τη βοήθεια του συλλόγου της Φλόγας.
Μπήκε σε έναν χώρο με πολύ εντυπωσιακές ζωγραφιές στους τοίχους και η χαρά του ήταν απίστευτη. Υπήρχε ακόμα και αίθουσα γεμάτη παιχνίδια, στην οποία κάθισε και έπαιξε, όσο περιμέναμε τη σειρά μας. Μια αίθουσα όπου τα παιδιά μας μπορούν να περιμένουν «απομονωμένα» από τα υπόλοιπα παιδιά, ώστε να αποφύγουμε την επαφή με ιώσεις κ.λπ.
Ο Αντώνης ενθουσιάστηκε με το περιβάλλον αυτό και δεν ήθελε να φύγει! Και εγώ το ήξερα, είχα δει φωτογραφίες για το έργο που είχε παραδώσει η Φλόγα, αλλά από κοντά είναι ακόμα καλύτερο! Και βέβαια, θα ήταν αχαριστία από μέρους μου να μην πω ένα «ευχαριστώ» στη Φλόγα, που προσπάθησε να δημιουργήσει ένα τόσο ευχάριστο περιβάλλον για τα παιδιά!
Γιατί το να βλέπεις ένα παιδί να βρίσκεται στο νοσοκομείο και, ενδεχομένως, να υποφέρει, αλλά να χαμογελάει αντικρίζοντας ένα τέτοιο περιβάλλον και να τα ξεχνάει για λίγο όλα, έχει αξία ανεκτίμητη!

Άννα Γιαμπουρά

1 comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.