Πώς να στηρίξω μια Μαμά παιδιού με καρκίνο

Πώς να στηρίξω μια Μαμά παιδιού με καρκίνο

γράφει η Βιβή Λιόπετα, Υπέυθυνη Λειτουργίας “Ψυχή ΜΟΥ’, Κοινωνική Λειτουργός

Η Ημέρα της Μητέρας είναι ημέρα τιμής για τις μητέρες όλου του κόσμου, τις γυναίκες που κρατούν στα χέρια τους τις πολύτιμες παιδικές ζωές και τις περιβάλλουν με αγάπη και φροντίδα. Είναι ημέρα τιμής για τις μητέρες που σκύβουν πάνω από το προσκέφαλο του παιδιού τους και που προσεύχονται να γίνουν καλά.

Η Ημέρα της Μητέρας είναι μια ημέρα εορτασμού, μπορεί να είναι μια δύσκολη μέρα για τις μαμάδες που άκουσαν: «Το παιδί σου έχει καρκίνο». Τέσσερις λέξεις που αλλάζουν ζωές σε μια στιγμή και σηματοδοτούν την αρχή του ταξιδιού της οικογένειας με τον καρκίνο του παιδιού.

Ωστόσο, η γιορτή της μητέρας παραμένει για εκείνη μια μέρα συναισθήματα και ελπίδα για το μέλλον. Μπορούμε όλοι να στηρίξουμε τις μητέρες παιδιών με καρκίνο με κάποιες απλές χειρονομίες, όπως:

Βοηθήστε με πρακτικές εργασίες: Η πρακτική υποστήριξη φροντίζοντας τις πτυχές της καθημερινής ζωής στο σπίτι ή την εργασία, μπορεί να περιλαμβάνει την παροχή γευμάτων, τη φύλαξη παιδιών (εάν υπάρχουν άλλα αδέρφια), πλύσιμο ρούχων, ψώνια, πληρωμή λογαριασμών κ.λπ. Η προσφορά βοήθειας στους φροντιστές με πρακτικές εργασίες μπορεί να μειώσει την πίεση από μια μαμά που ήδη κάνει πολλά.

Στείλτε μια ευχετήρια κάρτα ή δώρο: Ένα εγκάρδιο μήνυμα ή ένα μικρό αλλά ιδιαίτερο δώρο μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να δείξετε σε μια μαμά ότι τη σκέφτεστε για την Ημέρα της Μητέρας. Σκεφτείτε ένα εξατομικευμένο δώρο που αναγνωρίζει τη δύναμη και τη ψυχική ανθεκτικότητα που επιδεικνύει καθώς φροντίζει το άρρωστο παιδί της.

Κάντε μια δωρεά προς τιμήν της: Σκεφτείτε να κάνετε δωρεά σε μια φιλανθρωπική οργάνωση ή οργανισμό για τον καρκίνο προς τιμήν της. Αυτό μπορεί να δείξει την υποστήριξή σας για εκείνη.

Μπορείτε να περάσετε χρόνο με το παιδί της: Οι μαμάδες μπορούν να είναι οι πιο ενεργοί φροντιστές για παιδιά με καρκίνο. Δώστε στη μαμά λίγο χρόνο στον εαυτό της για ένα τόσο απαραίτητο διάλειμμα. Το να περάσετε χρόνο με το παιδί της μπορεί να είναι μια χειρονομία με νόημα, επιτρέποντάς της να επαναφορτιστεί και να φροντίσει τον εαυτό της, γνωρίζοντας ότι το παιδί της είναι σε καλά χέρια.

Αναγνωρίστε τη δύναμή της: Επικοινωνήστε σε εκείνη πόσο θαυμάζετε τη δύναμη και την ανθεκτικότητά της μπροστά σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση. Πείτε της ότι είστε εκεί για εκείνη και ότι είστε περήφανοι για αυτήν.

Ακούστε: Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται μια μαμά είναι κάποιος να την ακούσει. Το να δείξετε ότι είστε εκεί για να ακούσετε με ενδιαφέρον για το τι έχει να πει είναι πολύ σημαντικό για εκείνη.

Αυτή τη μέρα επιλέξτε να είστε δίπλα στις μητέρες που πενθούν την απώλεια της υγείας του παιδιού τους. Είναι πιθανό να το επιθυμούν και να το έχουν ανάγκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.