365 και πολλές μέρες διαχείρισης της απώλειας

365 και πολλές μέρες διαχείρισης της απώλειας

Κρατάω ημερολόγιο από πολύ μικρή. Αγοράζω συνέχεια ημερολόγια κι ας μην τα χρησιμοποιώ όλα (Το google ημερολόγιο έχει αντικαταστήσει την παλιά μου συνήθεια, είναι η αλήθεια)…

Γράφω πολύ, γράφω συνέχεια και δεν διαβάζω ποτέ τι έχω γράψει…

Όταν αρρώστησε η Νεφέλη, έγραφα καθημερινά αλλά μόνο τα ιατρικά (εξετάσεις, ονόματα φαρμάκων, ονόματα γιατρών, ονόματα μαμάδων….).

 Όταν ξεκίνησε το ταξίδι μου στην ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική ψυχικής υγείας, συνάντηση την Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία που μου ταίριαξε πολύ…

Έπρεπε να γράφω, είχα ημερολόγιο, ασκήσεις, excellakia και περιγράμματα…Το στοιχείο μου. Εκείνες τις μέρες, πρέπει να αγόρασα τα πιο πολλά ημερολόγια και σημειωματάρια.

Ημερολόγια και Σημειωματάρια κάνω δώρα και στις φίλες μου.

Όταν η αγαπημένη μου Νάνσυ Ψημενάτου, κυκλοφόρησε ακόμη ένα της βιβλίο, χάρηκα πολύ. Όσα έμαθα για την διαχείριση της απώλειας, μπορούσα να τα έχω και σε ένα ημερολόγιο. Και να γράφω κι εγώ.

Η Νάνσυ Ψημενάτου δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Μετά το πρώτο της βιβλίο «Πένθος, Ταξίδι στη Χώρα του Παράδοξου», μας χάρισε ακόμη ένα, ακόμη πιο πρακτικό «εργαλείο»: Ένα ημερολόγιο διαχείρισης της απώλειας.

Το «356 + 1 μέρες χωρίς…» είναι ένα πρωτότυπο ημερολόγιο, όπου ο χρόνος ξεκινά και σταματά εκεί που εμείς θέλουμε. 

Ένα ημερολόγιο όπου κάθε μέρα έχουμε κάτι να μάθουμε και κάτι να γράψουμε.  

Ένα ημερολόγιο που είναι δίπλα μας τις πιο δύσκολες στιγμές που περνάει ο καθένας μας.  

Στιγμές που δεν βρίσκουμε εύκολα παρέα και παρηγοριά.

Ξεκινώντας το δικό μου ταξίδι στη  Χώρα του Παράδοξου,  διαπίστωσα ότι δεν ήμουν.

 Είναι ένα ταξίδι που έκαναν κι άλλοι.  Είναι ένα ταξίδι που είχα ξανακάνει αλλά δεν το ήξερα. Είναι ένα ταξίδι που θα ξανακάνω στη ζωή μου…

“Οι δύσκολοι καιροί μας μπορεί να λειτουργήσουν ως υπενθύμιση ότι οι σχέσεις που διατηρούμε με τους άλλους ανθρώπους είναι ένα δώρο” διαβάζω στις σελίδες του βιβλίου.

 Η απώλεια μας υπενθυμίζει ότι η ίδια η ζωή είναι ένα δώρο» διαβάζω στις σελίδες του νέου μου ημερολογίου.

Σκέφτομαι ξανά το ταξίδι που έκανα με την Νάνσυ.   

Ένα δύσκολο ταξίδι στο πένθος και την απώλεια αλλά κι ένα ταξίδι που μου δίδαξε ότι η ζωή είναι πράγματι ένα δώρο…

Αυτό το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 18:00 σας περιμένουμε στην παρουσίαση του βιβλίου «365 + 1 μέρες χωρίς…», στο χώρο της  Triaena Λ.Μεσογείων 15, 1ος όροφος.

Εγώ, η κα Ζωή Γραμματόγλου, πρόεδρος του συλλόγου Κ.ΕΦ.Ι, ο Δημήτρης Κουτζαμάνης Συνιδρυτής της ΑμΚΕ Μαθήματα Ζωής και η συγγραφέας θα κάνουμε ένα ταξίδι στη χώρα του παράδοξου και μιλήσουμε για το πόσο ωραία είναι η ζωή…

Μαμά Μένια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.