Η ιστορία του Alijah

Η ιστορία του Alijah

Η ιστορία του Alijah: Πώς νίκησε την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία

Το να παρακολουθείς το παιδί σου να μεγαλώνει, να κάθεται, να μπουσουλάει, να κάνει τα πρώτα του βήματα, είναι η πιο χαρούμενη διαδικασία για κάθε γονιό. Και πόσο τρομακτικό είναι να βλέπεις ξαφνικά το παιδί σου να «μεγαλώνει ανάποδα». Αυτό ακριβώς έζησαν δύο γονείς όταν ο δίχρονος γιος τους σταμάτησε να περπατάει.
«Άρχισε να μπουσουλάει ξανά» θυμάται η μητέρα του. «Μπουσούλαγε για 4-5 μέρες με τα πόδια ψηλά, σαν να πονούσε κάπου. Μετά ξαναπερπατούσε και μετά ξαναμπουσουλούσε. Κάποιες φορές πονούσε το δεξί του χέρι, κάποιες το αριστερό, κάποιες πονούσε ο καρπός του. Στην αρχή νομίζαμε ότι μπορεί να έχει χτυπήσει κάπου, ότι κάτι δεν κάναμε καλά, δεν τον προσέχαμε αρκετά…». Αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτσι…
Σύντομα ο Alijah άρχισε να έχει υψηλό πυρετό τη νύχτα. Η μητέρα του τον πήγε αρχικά στον παιδίατρό τους. Μετά από πολλές επισκέψεις, εξετάσεις, ακτινογραφίες που δεν έδειχναν κάτι, ο παιδίατρος τους έστειλε σε ρευματολόγο, με την υποψία ότι αυτοί οι ανεξήγητοι πόνοι μπορεί και να οφείλονταν σε ρευματοειδή αρθρίτιδα. Για μια ακόμη φορά, όμως, οι εξετάσεις, οι υπέρηχοι, οι ακτινογραφίες, δεν έδειξαν τίποτα. Κανένα σημάδι ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
Ο ρευματολόγος επέμενε να δει τον μικρό ένας αιματολόγος. Ανησυχούσε ότι αυτά τα συμπτώματα μπορεί να οφειλόταν σε ανωμαλία του αίματος. Τους πρότεινε να επισκεφτούν το University of Minnesota Amplatz Children’s Hospital. Την επόμενη ημέρα, ο Alijah διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.

Ένα μακρύ ταξίδι, ένας μικρός ήρωας!
Ο Alijah ξεκίνησε θεραπεία αμέσως. Η οικογένεια του ξεκίνησε μαζί του το μακρύ ταξίδι, σημαδεμένο από φόβους αλλά και νίκες. Σήμερα, αυτό το μικρό αγόρι έχει μεγαλώσει. Έχει ωριμάσει. Του αρέσει πολύ το γκολφ! «Αν υπάρχει μια θετική πλευρά σε όλο αυτό, είναι να βλέπουμε τον Alijah να μεγαλώνει. Είναι πολύ γενναίος και τον θαυμάζουμε πολύ γι’ αυτό. Η υπόλοιπη ζωή του θα είναι πια απλή. Όταν σκεφτόμαστε τι έχει περάσει και πώς το ξεπέρασε όλο αυτό, είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρει τα πάντα στη ζωή του» λέει η μαμά του…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.