Η ιστορία της Γκρέις

Η ιστορία της Γκρέις

Οι γονείς της Γκρέις ήξεραν από τη στιγμή που γεννήθηκε ότι ήταν ένα μικρό θαύμα. Η μικρή γεννήθηκε 14 εβδομάδες νωρίτερα και ζύγιζε μόλις 2 κιλά. Μετά από μήνες που πέρασε με ειδική ιατρική φροντίδα, οι γονείς της πίστευαν πως η περιπέτεια και οι μέρες στο νοσοκομείο είχαν τελειώσει. Όταν όμως η Γκρέις έγινε 5 χρόνων, άρχισε να παραπονιέται για έντονους πονοκεφάλους. Μόλις είχε ξεκινήσει το σχολείο, όταν διαγνώστηκε με μεδουλοβλάστωμα.

Έκανε ένα χειρουργείο για να αφαιρεθεί ο όγκος από το κεφάλι και μετά ακολούθησαν ακτινοβολίες με πρωτόνια και 9 μήνες χημειοθεραπείας. Τότε η μαμά της τής εξήγησε ότι θα έχανε τα υπέροχα κόκκινα μαλλιά της, που αγαπούσε και φρόντιζε ιδιαίτερα. Η Γκρέις το αντιμετώπισε σαν ακόμα μια περιπέτεια.

Τώρα είναι πια 12 χρόνων και έχει νικήσει τον καρκίνο. Τα μαλλιά της άρχισαν και πάλι να μεγαλώνουν, αλλά ακόμη αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προέκυψαν από τις θεραπείες, όπως κώφωση, καταρράκτη και προβλήματα ανάπτυξης.

Το σημαντικό, όμως, είναι ότι ο καρκίνος δεν επηρέασε τη ψυχή, το «πνεύμα» της Γκρέις. Συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχει με την ίδια ψυχική δύναμη που αντιμετώπισε και τον καρκίνο. Οι δάσκαλοι της λένε πως είναι μία έξυπνη και δημιουργική μαθήτρια, που έχει ξεπεράσει πολλά εμπόδια και δημιουργήσει για τον εαυτό της ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Αγαπάει πολύ τα ζώα και θέλει μεγαλώνοντας να γίνει χορτοφάγος, καθώς και πυροσβέστης, κομμώτρια και μαμά.

Το προηγούμενο καλοκαίρι ξεκίνησε μαθήματα babysitting για να προετοιμαστεί για τον ερχομό της μικρής αδερφής της. Και ζητούσε πάντα τη συμβουλή της μεγάλης της αδερφής, αν και δε χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια… Είχε έμφυτο ταλέντο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.