Greece Race for the Cure : Ο Καρκίνος του Μαστού μπορεί να νικηθεί…

Greece Race for the Cure : Ο Καρκίνος του Μαστού μπορεί να νικηθεί…

Το Greece Race for the Cure® είναι αγώνας δρόμου 5K και περίπατος 2Κ που πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε ετήσια βάση, την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen®.

Η ελληνική διοργάνωση είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ανάμεσα σε 140 διοργανώσεις που πραγματοποιούνται παγκοσμίως, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και την ενδυνάμωση των ασθενών.

Στο πλαίσιο του Greece Race for the Cure® πραγματοποιούνται πολλές παράλληλες δράσεις, για την προαγωγή της υγείας γενικότερα αλλά και την ανάδειξη της δύναμης των γυναικών που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού, τόσο κατά την ημέρα του αγώνα όσο και το Σάββατο πριν από αυτόν, μετατρέποντας τη διοργάνωση σε μία γιορτή ζωής.

Από τα καθαρά έσοδα του αγώνα χρηματοδοτούνται κάθε χρόνο προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»:
1. Ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης
2. Τηλεφωνική γραμμή στήριξης
3. Πρόγραμμα νομικής συμβουλευτικής & ενημέρωσης ασθενών
4. Πρόγραμμα γενετικής συμβουλευτικής και ανάλυσης
5. Πρόγραμμα παροχής πρακτικών συμβουλών από αισθητικό και διατροφολόγο σε γυναίκες υπό θεραπεία
6. Πρόγραμμα κατάρτισης επαγγελματιών υγείας στις δεξιότητες επικοινωνίας με τον ογκολογικό ασθενή
7. Εκστρατεία ενημέρωσης για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού
8. Πρόγραμμα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού σε χώρους εργασίας, Δήμους και Φορείς Πανελλαδικά
9. Δωρεά Υλικοτεχνικού Εξοπλισμού σε Πανεπιστημιακά και Αντικαρκινικά Νοσοκομεία

Φέτος για πρώτη χρονιά, ο πλέον ιστορικός θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, που από το 1982 αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της πρωτεύουσας, ο 33ος Γύρος της Αθήνας του ΟΠΑΝΔΑ,γίνεται σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού και ενώνεται με το Greece Race for the Cure® σε μία διαδρομή 10 χιλιομέτρων με chip χρονομέτρησης.

Κάντε την εγγραφή σας στο https://www.greecerace.gr/registrations/.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://www.greecerace.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.