Ημερίδα: «Ενσυναίσθηση στην Πράξη: Πώς διασφαλίζεται η ποιότητα ζωής στην πορεία του ασθενούς με Καρκίνο»

Ημερίδα: «Ενσυναίσθηση στην Πράξη: Πώς διασφαλίζεται η ποιότητα ζωής στην πορεία του ασθενούς με Καρκίνο»

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της Διημερίδας του 2017, με θέμα την Ψυχοσωματική Φροντίδα στον καρκίνο, η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ διοργανώνει τη δεύτερη ετήσια Ημερίδα της, με τίτλο «Ενσυναίσθηση στην Πράξη: Πώς διασφαλίζεται η ποιότητα ζωής στην πορεία του ασθενούς με Καρκίνο»,το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018, 10.00-18.15, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Στόχος της Ημερίδας είναι να αναδείξει την σημασία της ποιότητας ζωής για τους ογκολογικούς ασθενείς, τις διαφορετικές προσεγγίσεις από το διεπιστημονικό περιβάλλον φροντίδας, τις απόψεις των ασθενών, πρώην ασθενών και της οικογένειας και παράλληλα να προβάλει τη διαχείριση του καρκινικού πόνου ως μία από τις βασικές προϋποθέσεις ποιότητας ζωής.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας, περιλαμβάνει ανοιχτό διάλογο ανάμεσα σε επιστήμονες, επαγγελματίες υγείας και το ακροατήριο καθώς και διαδραστικά εργαστήρια και χωρίζεται σε 2 μέρη:

Α΄μέρος – ΟΜΙΛΙΕΣ (ελεύθερη συμμετοχή – απαιτείται προεγγραφή):
10.00-12.30: Εισηγήσεις των κυρίων ομιλητών και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης

Β’ μέρος – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (κόστος συμμετοχής: €20/ άτομο – απαιτείται προεγγραφή):
13.00-17.00: Διαδραστικά εργαστήρια:
• Διεπιστημονική συνεργασία για την ποιότητα ζωής του ογκολογικού ασθενή
• Καρκινικός πόνος και ποιότητα ζωής
• Μουσικοθεραπεία στο ογκολογικό πλαίσιο
• Θεραπευτική γιόγκα

Γ’ μέρος – ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ
Στο τέλος της Ημερίδας θα γίνει παρουσίαση των πορισμάτων (17.15-18.15)

Το ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2017 με στόχο να συμβάλει στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής μέριμνας όσων νοσούν από καρκίνο, με ολιστική προσέγγιση της ασθένειας, πραγματοποιώντας το όνειρο της Έμμας που έφυγε το 2016, στα 24 χρόνια της, από τη νόσο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.