Προσαρμογή στη Ζωή!

Προσαρμογή στη Ζωή!

Νέα σειρά υβριδικών συναντήσεων με τίτλο «Προσαρμογή στη Ζωή» με τον Δημήτρη Κουτζαμάνη, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Σύμβουλος Πένθους.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ και θα υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης από απόσταση μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Θεματολογία

21/4 18:30 – 20:30 Οι γονείς ρωτούν, οι ειδικοί απαντούν
Υπάρχουν πολλά ερωτήματα, τα οποία δεν εμπίπτουν σε κάποια από τις θεματικές που έχουμε επιλέξει.
Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στο info@karkinaki.gr και εμείς, αφού τις ομαδοποιήσουμε, θα φροντίσουμε να απαντήσουμε σε κάθε ερώτημα σας ξεχωριστά.

12/5 18:30 – 20:30 Πως επηρεάζει η ασθένεια του παιδιού τα αδέλφια και την ευρύτερη οικογένεια

Η οικογένεια και ο ευρύτερος κύκλος της είναι ένα σύστημα. Κάθε αλλαγή που μπορεί να συμβεί σε ένα μέλος του συστήματος αυτού, επηρεάζει όλους όσους το αποτελούν. Μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια, μπορεί να συσπειρώσει την οικογένεια γύρω από το μέλος που νοσεί, μπορεί όμως να φέρει στην επιφάνεια και προβλήματα που παρέμεναν καλά κρυμμένα. Η ασθένεια αλλάζει τις προτεραιότητες και μπορεί κάποια μέλη της από το προσκήνιο να περάσουν στα παρασκήνια.

Καθώς το παιδί που νοσεί περνά στο επίκεντρο, μπορεί να θέσουμε σε δεύτερη μοίρα μέλη της οικογένειας, όπως μικρά παιδιά, που εξαρτώνται άμεσα από εμάς, με αποτέλεσμα να γίνουν τα «αόρατα μέλη». Πως μπορούμε να συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε, δίνοντας φωνή σε αυτό που συμβαίνει;

2/6 18:30 – 20:30 Διατηρώντας υγιή όρια με τα παιδιά και την οικογένεια

Τα όρια είναι ένας εσωτερικός οδηγός. Ένα σύνολο κανόνων που δημιουργεί ένα άτομο για τον εαυτό του με σκοπό να νοιώθει ασφάλεια και να εκφράζει προς τα έξω τον αυθεντικό του εαυτό. Είναι μια πράξη σεβασμού προς τον εαυτό του αλλά και προς τους άλλους ανθρώπους.
Μια κοινή παραδοχή των ανθρώπων που βιώνουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους είναι η απώλεια της αίσθησης της ασφάλειας. Τα όρια προσφέρουν ασφάλεια, καθώς χαρτογραφούν τα νερά στα οποία κινούμαστε και η απώλεια τους σε καιρούς που όλα είναι ρευστά, μπορεί να φέρει στην οικογένεια επιπλέον άγχος και αγωνία για το μέλλον.

16/6 18:30 – 20:30 Διαχείριση πένθους
Η απώλεια είναι απαραίτητο στοιχείο της ζωής. Όταν μιλάμε για απώλειες δεν εννοούμε μόνο το θάνατο ή τραγικές απώλειες όπως μια ασθένεια, ένα ατύχημα ή μια αναπηρία. Μιλάμε και για απώλειες που σχετίζονται με την αλλαγή και την ωρίμανσή μας καθώς προχωράμε στο δρόμο της ζωής. Στη διάρκεια της ζωής μας είναι πολλά αυτά που πρέπει να αφήσουμε και να χάσουμε για να μπορέσουμε να ωριμάσουμε: αγάπες, ψευδαισθήσεις, εξαρτήσεις, ανεδαφικές προσδοκίες, ασφάλεια κ.α.
Το παιδί που πενθεί χρειάζεται έναν άνθρωπο που θα του μιλήσει στη γλώσσα του. Χρειάζεται έναν άνθρωπο που θα είναι ειλικρινής μαζί του, που θα του πει την αλήθεια και που θα αντέξει τον πόνο και τα δάκρυα του. Χρειάζεται κάποιον που θα του διδάξει το μάθημα: «Ο πόνος υπάρχει, αλλά μπορούμε να μάθουμε ζώντας μαζί του».

<strong>Δηλώστε συμμετοχή στο info@karkinaki.gr με την σημείωση αν θα παρακολουθήσετε ζωντανά ή να σας στείλουμε το link.
Χώρος συνάντησης
Λεωφ.Μεσογείων 15, Triaena Business Center, 1ος όροφος
Ώρα: 18:00 – 20:30

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.