Από τα παιδιά για τα παιδιά…

Από τα παιδιά για τα παιδιά…

Την Κυριακή στο σχολείο του Αντώνη , πραγματοποιήθηκε μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή λίγο διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει στα σχολεία! Έγινε ένα παζάρι με φιλανθρωπικό σκοπό κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρχαν και διάφορα δρώμενα από τα παιδιά!
Σκοπός των δασκάλων του σχολείου ήταν τα παιδιά να μάθουν την έννοια της προσφοράς και της αγάπης στους συνανθρώπους μας. Να μάθουν ότι υπάρχουν παιδάκια που είναι μακριά από τις οικογένειες τους , να μάθουν να δίνουν αγάπη και ότι άλλο μπορούν απλόχερα!
Από τον Οκτώβριο σχεδόν είχαν αρχίσει τις προετοιμασίες! Όλο αυτό το διάστημα οι δασκάλες με τα παιδιά έφτιαχναν Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, όχι για να τα κρατήσουν για το σχολείο ή να τα πάρουν τα παιδιά στο σπίτι, αλλά για να τα πουλήσουν στο παζάρι με σκοπό να μαζέψουν χρήματα και να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης και δώρα για παιδάκια που είναι ορφανά!
Σε μια τόσο όμορφη προσπάθεια δεν θα μπορούσε και το karkinaki να απέχει! Στηρίξαμε αυτή την προσπάθεια του Δεύτερου Νηπιαγωγείου Αγίων Αναργύρων και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τη γιορτή, όλοι περάσαμε υπέροχα και ο κόσμος στήριξε πολύ το παζάρι!
Την Τετάρτη τα παιδιά μας θα επισκεφθούν το κέντρο βρεφών και θα μοιράσουν στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί , δώρα, θα παίξουν, και θα τραγουδήσουν μαζί τους τα κάλαντα. Θα χαρίσουν απλόχερα χαρά και αγάπη!
Θα κλείσω με μια ευχή! Το 2015 να είναι για όλο τον κόσμο γεμάτο υγεία, δημιουργικό. Να παραδειγματιστούμε από τα παιδιά και τις δασκάλες του 2ου Νηπιαγωγείου και να μάθουμε στα παιδιά μας ότι το σημαντικό στη ζωή δεν είναι τα δώρα που παίρνουμε αλλά αυτά που προσφέρουμε με την καρδιά μας ! Καλές γιορτές!

Άννα Γιαμπουρά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.