“Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι” στη Διεθνή Συνδιάσκεψη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

“Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι” στη Διεθνή Συνδιάσκεψη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Στη Συνδιάσκεψη”Θέατρο και παραστατικές τέχνες στην εκπαίδευση: Ουτοπία ή Αναγκαιότητα;” 23-25 Νοεμβρίου 2018 στην Αθήνα, παρουσιάζεται Βιωματικό Εργαστήρι 2,5 ωρών με τίτλο ‘Αναζητώντας την παιδική αλήθεια για τον καρκίνο: Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι’ από την εκπαιδευτικό και θεατροπαιδαγωγό Δήμητρα Σωκράτους, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της.

Ένα παραμυθένιο ταξίδι αναζήτησης της παιδικής κατανόησης για τον καρκίνο, όπου το ‘Λευκό Μπιζέλι’ ανάγεται σε φωτεινό σύμβολο για οτιδήποτε άγνωστο, δύσκολο και διαφορετικό στη ζωή μας.

Στόχοι εργαστηρίου:

Οι συμμετέχοντες να:
έρθουν σ’ επαφή με τις πραγματικότητες ενός παιδιού με καρκίνο
αξιοποιήσουν τεχνικές αναπαράστασης αφηρημένων εννοιών/ κρυσταλλοποίησης σύνθετων νοημάτων, αναδομώντας, επαναδιατυπώνοντας, αναπλαισιώνοντας, ερμηνεύοντας αποενοχοποιημένα ιδέες, καταστάσεις, συναισθήματα
αξιοποιήσουν εργαλεία ανάπτυξης της ενσυναίσθησης, συναισθηματικής διαχείρισης κι έκφρασης των παιδιών
ενδυναμωθούν ως εκπαιδευτικοί, ενήλικες, ενεργοί πολίτες που δύνανται να προωθήσουν την ανάπτυξη θετικών, δυναμικών στάσεων απέναντι στον καρκίνο και στις προκλήσεις της ζωής

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.