Αχ, αυτές οι ιώσεις….

Αχ, αυτές οι ιώσεις….

Τα Χριστούγεννα πέρασαν και εγώ πραγματικά δεν κατάλαβα τίποτα! Τα περίμενα πως και πως , όμως τελικά δεν κατάφερα να κάνω τίποτα από αυτά που ήθελα με τα παιδάκια μου! Ο λόγος; Αυτές οι άτιμες ιώσεις!
Λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία πέρασαν και τα δύο τα μικρά μου τον ιό κοξάκι. Το μάθαμε και αυτό! Ο Αντώνης βέβαια λόγο της λευχαιμίας το πέρασε πιο δύσκολα και βαριά! Με πολύ περισσότερα εξανθήματα, πολύ φαγούρα, και μέχρι τώρα αλλάζει νύχια (ναι το κάνει και αυτό ο ιός κοξάκι). Δεν προλάβαμε να αναρρώσουμε, λοιπόν, και με το που έκλεισαν τα σχολεία, “τσιμπήσαμε” βρογχίτιδα! Η Μαρίλια και πάλι το ξεπέρασε εύκολα. Ο Αντώνης όμως ακόμη παιδεύεται! Ασταμάτητος βήχας που δεν τον αφήνει ούτε να κοιμηθεί και πυρετός! Έτσι αναγκαστικά μείναμε μέσα στις γιορτές και μόνοι μας αφού αποφεύγαμε την επαφή με τα άλλα παιδιά της οικογένειας για να μην τα κολλήσουμε!
Και τώρα ναι, οι γιορτές πέρασαν, μαζέψαμε τα χριστουγεννιάτικα, αλλά η βρογχίτιδα παραμένει και αυτός ο βήχας δε λέει να σταματήσει. Και όσο τα συμπτώματα επιμένουν, τόσο εγώ αγχώνομαι. Σκέψεις όπως μήπως δεν είναι απλά μια βρογχίτιδα, μήπως συμβαίνει κάτι άλλο, μήπως έχει κάνει υποτροπή, κατακλύζουν το μυαλό μου.
Την ίδια στιγμή βέβαια προσπαθώ να τα βγάλω από το μυαλό μου. Το αρνούμαι! Όχι είναι μια ίωση, βρογχίτιδα που ο Αντώνης δυσκολεύεται να ξεπεράσει. Άντε λοιπόν λίγο ακόμα υπομονή, Αντώνη! Θα περάσει! Και θα μπορέσεις να πας και εσύ σχολείο, στους φίλους σου, που τόσο πολύ το θέλεις!

Άννα Γιαμπουρά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.