Η 5χρονη Zofeya πάσχει από καρκίνο

Η 5χρονη Zofeya πάσχει από καρκίνο

zofeya_2

Από το eimaimama.gr

Η μικρή Zofeya είναι 5 ετών και έχει καρκίνο. Η μητέρα της, η Noemi Dorgu, απαθανατίζει τη ζωή της κόρης της σε μία σειρά από συγκινητικές μα και γλυκές φωτογραφίες, τις οποίες ανεβάζει στο blog της.
Στα 4 της, η Zofeya άρχισε να σκουντουφλάει επάνω σε διάφορα αντικείμενα. Η μητέρα της πίστευε ότι το κοριτσάκι της είναι απλά αδέξιο, αλλά όταν η κατάστασή της χειροτέρεψε, οι γιατροί συνέστησαν μία μαγνητική τομογραφία.
Η Zofeya διαγνώστηκε με έναν καρκίνο στον εγκέφαλο που ονομάζεται μυελοβλάστωμα. Έχασε την ικανότητά της να ακούει ήχους υψηλής συχνότητας, καθώς και τα μαλλιά της από τη χημειοθεραπεία.
Τους τελευταίους 10 μήνες, το μικρό κορίτσι έχει υποβληθεί σε 30 ραδιοθεραπείες, 38 γενικές αναισθησίες, 19 κύκλους χημειοθεραπείας και 2 χειρουργεία, μεταξύ άλλων επεμβάσεων. Για εκείνη, όμως, δεν είναι επεμβάσεις. Είναι χάντρες που της δίνουν θάρρος. Έχει κυριολεκτικά συγκεντρώσει 358 «χάντρες θάρρους» και τις έχει περάσει σε μια κλωστή. Κάθε μία αντιπροσωπεύει μία μορφή θεραπείας, μία επίσκεψη στο νοσοκομείο, μία φορά που έδειξε πόσο θαρραλέα είναι.
«Τα παιδιά έχουν την απίστευτη ικανότητα να διατηρούν την παιδικότητά τους ακόμη και όταν έρχονται αντιμέτωπα με τις δυσκολίες τις ζωής ή μια δύσκολη θεραπεία», λέει η Nomei.
Λίγο μετά τη διάγνωσή της, ο αδελφός της Noemi, ο οποίος είναι web designer, προσφέρθηκε να δημιουργήσει μία ιστοσελίδα για να μπορεί μέσω αυτής να ενημερώνεται η οικογένεια και οι φίλοι τους. Κι αυτή η ιστοσελίδα στην πορεία γέμισε φωτογραφίες.
«Είναι πραγματικά δύσκολες στιγμές, και τίποτα δεν ραγίζει την καρδιά σου περισσότερο από το να βλέπεις το παιδί σου να είναι τόσο άρρωστο, αλλά δεν θα χάσουν ποτέ την παιδικότητα και την αθωότητά τους» είπε. «Είναι πολύ πιο δυνατά».
Η Zofeya είναι τώρα στον πέμπτο από τους οκτώ κύκλους χημειοθεραπείας της και οι γιατροί ευελπιστούν να ολοκληρώσουν την επεμβατική θεραπεία το Σεπτέμβριο του 2014.

(Πηγή: huffingtonpost.com)

Ας προσευχηθούμε όλοι να είναι δυνατά όλα τα παιδάκια και οι οικογένειές τους που περνούν αυτή τη δύσκολη δοκιμασία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.