Εικοσάχρονη αναζητά την θεραπεία για το Νευροβλάστωμα…

Εικοσάχρονη αναζητά την θεραπεία για το Νευροβλάστωμα…

Κάθε μέρα στα εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Washington, γίνονται μικρά βήματα για να απαντηθούν μεγάλα ερωτήματα.

«Ψάχνουμε να βρούμε πώς η φλεγμονή επηρεάζει τα βλαστοκύτταρα του αίματος», μας λέει η Dr. Laura Schuettpelz, βοηθός καθηγήτρια Παιδιατρικής.

Η Dr. Laura Schuettpelz είναι Παιδίατρος Ογκολόγος και αφοσιωμένη στην έρευνα κατά της λευχαιμίας στα παιδιά. «Ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα στο να κατανοήσουμε την παθογένεια ή τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται η λευχαιμία στα παιδιά», δηλώνει η Dr. Laura Schuettpelz.

Η Lauren Bendesky, 20 χρονων, είναι βοηθός της ιατρικής ομάδας της Dr. Laura Schuettpelz, και μαζί με τα σχολικά της βιβλία μεταφέρει διαφάνειες και δοκιμαστικούς σωλήνες.

Παρατηρεί τα «διαφορετικά» κύτταρα και τα αναζητεί στον μυελό των οστών.

Δεν είναι ασυνήθιστο για ένα τριτοετή φοιτητή να δουλεύει στο εργαστήριο αλλά αυτό που διαφέρει με την Lauren, είναι ότι αυτή η έρευνα είναι προσωπική της υπόθεση.

Το 2012 η Lauren διαγνώστηκε με Νευροβλάστωμα 4ου σταδίου.

«Ημουν σοκαρισμένη. Όταν είσαι 14 χρονών δεν περιμένεις να μπεις στον κόσμο των ενηλίκων με αυτόν τον τρόπο» λέει η ίδια.
Οι γιατροί βρήκαν μια μάζα 15 εκ. στην κοιλιά της και ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στον μυελό των οστών. Αυτό που ακολούθησε ήταν 18 μήνες εντατικής θεραπείας, Χημειοθεραπείες, θεραπεία με βλαστοκύτταρα, θεραπεία με αντισώματα.

Λιγότερο από το 10% των περιπτώσεων νευροβλαστώματος εμφανίζονται σε ασθενείς ηλικίας άνω των 10 ετών.

“Είμαι σε ύφεση και κάνω μόνο ετήσιες απεικονιστικές εξετάσεις για να σιγουρευτώ ότι τίποτα δεν έχει επιστρέψει», μας εξηγεί η Lauren.

Σπουδάζει βιολογία και ανθρωπολογία αλλά το παρελθόν της, της δείχνει το δρόμο της για το μέλλον.

Την ρωτήσαμε που θα είναι σε δέκα χρόνια.

«Ελπίζω να έχω τελειώσει την Ιατρική και να εκπαιδεύομαι για Παιδίατρος Ογκολόγος» είναι η απάντηση της.
Η Lauren έχει ήδη χρησιμοποιήσει τα δικά της δείγματα αίματος της ως μέρος μιας μελέτης για το νευροβλάστωμα. Η Lauren είναι μια γυναίκα με στόχο.
Σε μια ηλικία που που οι περισσότεροι συνομήλικοι της αναζητούν ακόμη την καριέρα που θα ακολουθήσουν, εκείνη αναζητά την θεραπεία.

Πηγή΅http://www.ksdk.com/article/news/local/making-a-difference/local-cancer-survivor-on-track-to-save-others/63-487103177

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.