Αθλητές απέναντι στον Καρκίνο: Δωρεά δύο στατικών ποδηλάτων  στο τμήμα μεταμόσχευσης μυελού των οστών του «Αγίου Σάββα»

Αθλητές απέναντι στον Καρκίνο: Δωρεά δύο στατικών ποδηλάτων στο τμήμα μεταμόσχευσης μυελού των οστών του «Αγίου Σάββα»

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Αθλητές απέναντι στον καρκίνο», οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ – Ενημέρωση για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία» και «Win Cancer» δώρισαν στο τμήμα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών « Άγιος Σάββας» δύο στατικά ποδήλατα γυμναστικής για την άσκηση των μεταμοσχευμένων ασθενών.

Στην τελετή παράδοσης της δωρεάς, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας», παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ.-Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χρήστος Φασιανός, η Διευθύντρια της ΑμΚΕ «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ» κα Μένια Κουκουγιάνη, η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑμΚΕ «Win Cancer» κα Πίστη Κρυσταλλίδου, ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Τρίπολης κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος, ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής και οι αθλήτριες κα Μαρία Πολύζου και κα Μαρία Ζαχαριάδη.

Ο κ. Φασιανός εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους δωρητές και όλοι οι παριστάμενοι τόνισαν τη σημασία αντίστοιχων προσφορών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η άσκηση αποτελεί σημαντικό μέρος του θεραπευτικού πλάνου για τους πάσχοντες από καρκίνο, καθώς υπάρχουν ολοένα και περισσότερες ενδείξεις για τα ευεργετικά αποτελέσματα στη σωματική και ψυχική υγεία τους, σε κάθε φάση της θεραπείας.

Με σημείο εκκίνησης την εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε τον Φεβρουάριο από το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών Σπύρος Λούης – ΟΑKA, την ΑμΚΕ «WinCancer» , την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, την ΑμΚΕ «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ» και το «Ζήσε Αθλητικά» , το πρόγραμμα «Αθλητές απέναντι στον καρκίνο» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή αθλητών και σωματείων στη μάχη κατά του καρκίνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.