Υπάρχουν κάποια παραμύθια που αγγίζουν την αλήθεια

Υπάρχουν κάποια παραμύθια που αγγίζουν την αλήθεια

Στο άκουσμα ότι ένα παιδί νοσεί από καρκίνο στρέφουμε το βλέμμα μας αλλού, δεν ξέρουμε πώς να συμπεριφερθούμε. Είναι αλήθεια. Ερχόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, και δυστυχώς το περνάμε και στα παιδιά μας, με αποτέλεσμα το παιδί που νοσεί να κλείνετε περισσότερο στον εαυτό του.  
Οφείλουμε να είμαστε δίπλα σε αυτά τα παιδιά με σεβασμό και με αγάπη όχι με λύπηση και οίκτο.

Η συγγραφέας Ελένη Βασιλείου-Αστερόσκονη αν και ζει τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία εικονογράφησε και έγραψε μια ιστορία που εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και υποστηρικτές.


“ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ” (εκδ.ΟΣΕΛΟΤΟΣ) είναι μια μικρή ιστορία με ένα μεγάλο μήνυμα το οποίο έγραψε τον Μάιο του 2017 και εκδόθηκε τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς. Εικόνες  και λέξεις ενώθηκαν και δημιούργησαν αυτό το μικρό βιβλιαράκι.

Ένα κορίτσι που θα μπορούσε να βρίσκεται ανάμεσά μας, ονειρεύεται μέσα από τον πόνο το παραμύθι, το οποίο και ζει. Στη σύγχρονη εποχή που διανύουμε, έτσι όπως όλοι την γνωρίζουμε συναντά έναν Μονόκερο και φεύγει μαζί του για την αληθινή ζωή. Υπογράφοντας το δικό της παραμύθι.
 Η εικονογράφηση μεταφέρει δυνατά μηνύματα ενός κόσμου παιδικού που εύχεται να μιλήσει στις καρδιές των ανθρώπων.  Ενώ η σύντομη ιστορία αγγίζει την λεπτή κλωστή της ζωής με το θάνατο, απαλά σαν χάδι.

Τον Ιανουάριο του 2019 έρχεται ‚‘‘ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ‘‘- Η ΜΑΧΗ από τις ίδιες εκδόσεις. Η ηρωίδα επιστρέφει πιο δυνατή έτοιμη να αντιμετωπίσει τον δράκο-καρκίνο που απειλεί τους μικρούς της φίλους. Μαζί με τον Μονόκερο  δίνει ελπίδα και αγάπη σε όλα τα παιδιά που νοσούν, αλλά και σε εμάς που πιστεύουμε ακόμα πως μέσα από τα παραμύθια μπορούμε να νιώσουμε και να δώσουμε αγάπη.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον παιδικό καρκίνο και στηρίζει με μέρος των εσόδων Συλλόγους Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασματικές ασθένειες στην Ελλάδα.


ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ
εκδ.ΟΣΕΛΟΤΟΣ

1η έκδοση, Αθήνα Ιούνιος 2017
2η έκδοση, Αθήνα Φεβρουάριος 2018
3η έκδοση, στη γερμανική γλώσσα, Αθήνα  Αύγουστος 2018


 Με το βιβλίο η συγγραφέας-εικονογράφος Ελένη Βασιλείου-Αστερόσκονη, στηρίζει με  έσοδα από τις πωλήσεις  Συλλόγους Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασματικές ασθένειες στην Ελλάδα
Καλλιτέχνες εμπνέονται από το εξώφυλλο του βιβλίου δημιουργούν
και στηρίζουν για τον ίδιο σκοπό.

Μπλουζάκι  «Milena’s Handmades»
Κουκλίτσα «La Vita e Bella crafts»  by Mina Strati
Τατουάζ λογότυπο μονόκερο του βιβλίου «Eightball Tattoo Studio»

Λίγα λόγια για την συγγραφέα :

Γεννημένη στον Πειραιά με καταγωγή από την Κρήτη η Ελένη Βασιλείου, είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος και ποιήτρια. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις ενώ έχει συμμετάσχει και σε ομαδικές κυρίως φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, ένα θεατρικό έργο και ένα παιδικό βιβλίο αφιερωμένο στο παιδικό καρκίνο.

Το 2014 μετοίκησε στη Γερμανία όπου συνεχίζει την πορεία της στον καλλιτεχνικό χώρο.

Στις 22 Δεκέμβριου 2018 η Ελληνική Καλλιτεχνική Λέσχη Νυρεμβέργης (Griechischen Kunstclubs Nürnberg) έκρινε το Λογοτεχνικό της έργο αξιόλογο και την παρουσίασε  ως μια από τις νέες ποιήτριες της γενιάς της.

Το 2016 συγκαταλέγεται στον τόμο 28 της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας Χ.Πάτση. Το 2018 συγκαταλέγεται στη «Σύγχρονη Ανθολογία Της Νέας Ελληνικης Ποίησης» ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ.
Περισσότερα για το καλλιτεχνικό της έργο στο blog:asteroskoni.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.