“Γιατί οι άνθρωποι φεύγουν για πάντα;”

“Γιατί οι άνθρωποι φεύγουν για πάντα;”

Στο on-line περιοδικό Familives (αν δεν το ξέρετε μπείτε να το διαβάσετε άμεσα) γράφω μερικές φορές και για τα βιβλία που μου άρεσαν…

Ένα από αυτό είναι και το παραμύθι για παιδιά «Γιατί οι άνθρωποι φεύγουν για πάντα», της Jilian Roberts από τις εκδόσεις Διόπτρα.

«Γιατί οι άνθρωποι φεύγουν για πάντα;», «Θα ξαναδούμε, μαμά, τον παππού;», «Πού πήγε ο Ρεξ;» … κι άλλες δύσκολες ερωτήσεις των παιδιών μας.
Ερωτήσεις όμως που πρέπει να απαντηθούν. Και να τις απαντήσουμε σωστά στα παιδιά μας. Με τρόπο κατανοητό για την ηλικία του κάθε παιδιού. Με τρόπο που δεν θα τα πληγώσουμε, που δεν θα τους δημιουργήσουμε κι άλλες ερωτήσεις, που δεν θα τα φοβίσουμε, αλλά δεν θα τους πούμε και ψέματα!

Δύσκολες ερωτήσεις! Με το παραμύθι όμως “Γιατί οι άνθρωποι φεύγουν για πάντα;” οι απαντήσεις είναι εύκολες. Τα παιδιά μαθαίνουν για την απώλεια. Μαθαίνουν τι είναι αυτός ο θάνατος. Μαθαίνουν ότι πεθαίνουν οι άνθρωποι, τα δέντρα και η φύση, τα ζώα. Μαθαίνουν τι είναι η ψυχή και που κρύβεται, όταν ο άνθρωπος φεύγει για πάντα. Και πού βρίσκονται όλες αυτές οι ψυχές; Και θα ξαναδώ αυτά τα πρόσωπα;

Το συγκεκριμένο βιβλίο εξηγεί στα παιδιά τον κύκλο της ζωής και τα βοηθά να ξεπεράσουν τη λύπη που νιώθουν με την απώλεια αγαπημένων προσώπων. Στην τελευταία του σελίδα θα βρούμε εύκολες απαντήσεις και σε άλλες δύσκολες ερωτήσεις.

Η συγγραφέας Jillian Roberts εργάζεται με παιδιά για περισσότερα από είκοσι χρόνια, πρώτα ως νηπιαγωγός και αργότερα ως παιδοψυχολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια εκπαιδευτικής ψυχολογίας. Έχει σχεδιάσει τη σειρά «Με λόγια απλά»,για να βοηθήσει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συζητήσουν με τα παιδιά δύσκολα ζητήματα.

Επίσης το βιβλίο “Γιατί οι άνθρωποι φεύγουν για πάντα;” έχει καταπληκτική εικονογράφηση. Χρώματα παντού, όπως πρέπει να είναι η ζωή μας. Οικεία πρόσωπα, η μαμά, το παιδί, ο αδερφός, το σπίτι μας, η αυλή, η παιδική μας χαρά. Η αλήθεια είναι ότι ειδικά στο παιδικό παραμύθι η εικονογράφηση είναι το Α και το Ω. Κι αυτό το βιβλίο κερδίζει κι αυτό το στοίχημα!

Δείτε κι άλλα πολλά βιβλία εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.